Skräckslagen

Blodsplatter, en kal docka och ett kranium.

Är du lättskrämd? Tycker du att mörker är läskigt?

Då är nog Skräckslagen inget för dig. Det här är serien för dig som älskar riktigt bra skräck. Sex fristående berättelser finns det hittills och det här är läskigt på riktigt. Det är några av våra mest hårresande historier, med blod, mörker och ondska – skrivna av några av nordens bästa barn- och ungdomsboksförfattare.

Dockan

I Dockan följer vi Eva som får ärva en speciell docka av sin gammelmormor. Hon lovar att ta väl hand om dockan, men börjar snabbt missköta den. Något som får livsfarliga konsekvenser för Eva.

Vampyrnatten

Tänk dig en övernattning på skolan där det är disco och ”chans till romans”. Det skulle förmodligen varit toppen, om man inte hittar en grav på skolgården med en vampyrfladdermus inristad i gravstenen. En grav som lite senare är öppnad – och tom.

Förföljd

Vad skulle du göra om du genom ett tågfönster ser din vän kidnappas? Den frågan ställs Jonas och Gard inför när en mörk skepnad kastar sig över deras vän Asgeir. De måste vända tillbaka och försöka rädda honom, även om det är med livet som insats.

Skräckens hus

Vill du känna av paniken av att vara inlåst i ett kolsvart rum tillsammans med något du inte kan se. Då är Skräckens hus något för dig. När Simen övernattar hos Niko berättar Nikos storebror  en skräckhistoria, som för en gångs skull är sann, om en flicka som försvinner samtidigt som mamman mördas. I huset där de bodde finns blodet fortfarande kvar. Simen och Niko bestämmer sig för att cykla dit och se efter. Det skulle de inte ha gjort.

Kannibalen

Kannibalen är så pass obehaglig som titeln utlovar.  Nina och Bo har flyttat in i en nybyggd lägenhet där det inte ens finns ett räcke på balkongen. Men det är inte den läskiga biten. Det är att delar av en människokropp har hittats i närheten i en container. Och när en av grannarna på våningsplanet försvinner övergår det hela från spänning till rent obehag.

Levande lik

Gillar du spänning? Då är Levande lik något för dig. Gör bara inte som de två huvudpersonerna Leon och Axel och bryt dig in i motorcykelgänget Bandidos klubbhus för att stjäla ett Harley Davidson-märke. Speciellt inte när ett mordförsök precis ägt rumt där inne.

Ett smakprov ur Dockan

Lyssna på Skräckslagen här