Meny
Hitta:
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
Hans Carstensen

Hans Carstensen

Uppvuxen i Stockholm och Uppsala. Bor i Gävle.

Jag började skriva egna låtar i femtonårsåldern. Skulle bli rockmusiker ända tills jag vann P3-teaterns riksomfattande dramapristävling. Därefter började jag skriva mer metodiskt. Började nog skriva dramatik och prosa för att jag inte hittade sådant som jag själv ville läsa, och detta gäller än idag. Blir uttråkad väldigt lätt när jag går på teater eller vänder upp de första sidorna i en roman.

Jag försöker skapa karaktärer med starka röster så att jag själv sugs in i handlingen. Skriver om män som febrilt försöker att knäcka koden till vad ”manlighet” är. Mina influenser ligger någonstans mellan den amerikanska realismen (Patricia Highsmith, Quentin Tarantino, Elmore Leonard) och den musikaliska realismen (Lars Norén, Mirja Unge, Timbuktu). En redaktör på Bonniers kallade mig ”Gävles Tarantino”, då blev jag glad.

Har fått tre radiopjäser spelade, har satt upp tre egna scenpjäser, rest runt med egna forumspel, fått en roman utgiven på Norstedts, lett en improvisationsteater med mera. Har de senaste åren även jobbat som spokenwordartist och ståuppkomiker. Turnerade runt om i Sverige 2008 med en genus-stand-up (“Är du könsmogen?”) tillsammans med slamdrottningen Ingela Wall.


Poker Mongo

Hans Carstensen

För Tomas blir pokervärlden en låtsasvärld att fly in i när världen runt omkring går i bitar:...

  • Genre: Skönlitteratur barn och ungdom: allmänt
  • Bandtyp: E-bok, Häftad
  • Recensionsdatum: 2012-05-24
  • Utgivningsår: 2012
Titel / Författare
Ålder
Genre
Datum
Skriv ut
ajaxLoader
Visar 1 av 1 träffar