Bonnier Carlsen, 2022-10-27

5 böcker för den som älskar det övernaturliga

Magiska krafter, underliga väsen och oförklarliga händelser. Här har vi samlat boktips på läsning – perfekt för fantasyälskaren.

Ylvania: Lysande trädets hemlighet av Ylva Hällen

Stjärnmästaren har vaknat från sin förstening och Masters drottning har flytt i panik. Men kampen mot ondskan är långt ifrån över. Plötsligt är det upp till de fyra barnen i Väktarstjärnan att rädda landet. För att lyckas måste de söka sig långt tillbaka i Ylvanias historia och de mörka hemligheter som döljer sig där .. Detta är den femte och sista delen i Ylva Hällens och Marcus Gunnar Petterssons älskade fantasyserie om de fyra barnen i Väktarstjärnan som måste vinna kampen mot ondskan i Ylvania.

Ålder: 6-9 år

Köp Lysande trädets hemlighet

Herrgårdens hemlighet av Elin Säfström

Miranda vaknar av en duns, hon flyger upp ur sängen. Utanför hennes fönster kan hon ana blodspår i snön och hennes grannar som letar efter sin bortsprungna katt… Något står inte rätt till … När Miranda inte heller lyckas hitta sin egen katt, ger hon sig ut och letar överallt i området, hela vägen ut till landsvägen och över åkrarna ända bort till den öde herrgården Sunnanvinda. Men så konstigt, det lyser i fönstren … Herrgården döljer en hemlighet.

Ålder: 9-12 år

Köp Sunnanvinda

Älgkungen av Maria Hellbom

Klara längtar till sommarlovet, för då ska hon åka till hennes föräldrars hembygd. Där ska hon träffa den magiska älgen Reynir som blivit Klaras vän. Men just den här sommaren visar sig vara full av stora äventyr. Det dyker upp hemliga tecken och övernaturliga varelser i skogen. Och det dyker även upp en ny vän längs vägen som kommer att bli just den vännen Klara behöver. För mitt i allt händer det som alla fasat för. Det som inte får hända. Och det är Klara som måste rädda alla. Förtrollande läsning om de djupa skogarnas magi. En fristående del två i serien ”Älgkungen” kommer den 16 januari 2023.

Ålder: 9-12 år

Köp Älgkungen

Spiritus av Linda Åkerström

I Blockbergs förrädiska vildmark berfinner sig Heddy, Rachel och Eli på flykt. Med målet att rädda de ungdomar som fortfarande befinner sig i Vivarum homeus, tyrannen Lucaz mänskliga zoo. Lucaz samarbetar med den mörkaste av alla varelser och för att stoppa honom från att ta över världen måste Hedda bryta förbundet. Det är ett livsfarligt uppdrag, blir hon påkommen straffas hon med döden, eller kanske något ännu värre …Spiritus är den andra boken i den trollbindande fantasyserien Blocksberg. Böcker som både skrämmer och lockar läsaren.

Ålder: Unga vuxna (12+)

Köp Spiritus

Felet med Eden av E.P. Uggla

Ava, sjutton år vaknar upp från en dödlig pandemi och är en av de äldsta överlevande. Hon har nu hamnat i Eden, en plats som beskrivits som ett paradis, uppbyggt av några av de äldre överlevarna. Men ju mer tiden går framstår Eden som en mer oförsonlig plats, där empati är ett skällsord och alla ställs mot varandra i tävlingar. Ava ställer sig frågande till det mesta. Hur kommer det sig att hon som sällan är bäst har hamnat med eliten? Och hur är det ens möjligt att bygga upp ett nytt samhälle på bara några månader? Något måste vara fel med Eden …

Ålder: Unga vuxna (12+)

Köp Felet med Eden