Bonnier Carlsen, 2022-01-25

Foto: Stefan Tell

Adlibrispriset 2021 till David Sundin

Boken som VERKLIGEN inte ville bli läst av David Sundin tilldelas Adlibrispriset i kategorin Årets barnbok 0–6 år 2021. Boken röstades fram av bokälskare runt om i Sverige och röstningen skedde mellan 16 november–8 december 2021. Engagemanget för 2021 års Adlibrispris var stort och omkring 20 000 personer var med och röstade fram de vinnande böckerna!

Om Boken som VERKLIGEN inte ville bli läst

Den här boken vill VERKLIGEN inte bli läst. Vill ni läsa en genomgullig liten bok – ta en annan! För den här boken bits, krumbuktar sig och luras. Men … om ni kan tänka er att klappa på boken snällt och försiktigt så går den faktiskt att läsa. Och då är det en underbart levande, bångstyrig och alldeles magisk bilderbok, skriven av en liten lustig herre vid namn David Sundin.

Om David Sundin

David Sundin är komiker, manusförfattare och programledare. Tv-publiken känner igen honom från Sveriges största familjeprogram Melodifestivalen och prisade Bäst i test, men också program som Framtiden runt hörnetSläng dig i brunnen och Sommarlov. Som skådespelare har han bland annat medverkat i Se upp för Jönssonligan.

David Sundin givit ut Boken som inte ville bli läst som blev en av årets mest sålda barnböcker. Uppföljaren Boken som VERKLIGEN inte ville bli läst och har också blivit en försäljningssuccé. I november 2021 utkom den senaste boken Trollformler och besvärjelser på Bonnier Carlsen. David Sundin har även givit ut Bäst i test (Bokförlaget Forum) och i juni kommer uppföljaren Bäst i test 2 ut.