Bonnier Carlsen, 2022-08-31

Debutant sätter nytt världsrekord

Idag släpps Skandar – den dolda kraften, den första utav (minst) tre böcker av A.F. Steadman.

Boken har redan översatts till 45 språk, vilket är ett världsrekord för en debutant. Steadman växte upp på landet i Kent, England, alltid med huvudet i fantasivärldar och med pennan mot papperet. Som vuxen påbörjade hon en karriär inom juridiken, men insåg snart att hon saknade magin hon vuxit upp med och började skriva igen.

Hör A.F. Steadman berätta om vad som hände vid tågstationen i Oxford när hon fick idén till Skandar och de livsfarliga enhörningarna.

 

 

Om Skandar – den dolda kraften

Du kanske tror att enhörningar är ett djur för gulliga sagor, men de hör hemma i dina mardrömmar!
Trots det vill 13-åriga Skandar Smith bli en av de utvalda enhörningsryttarna – att få ett livslångt (läs livskort) obrytligt band till ett så fantastiskt djur och ha chansen att delta i den magiska Kaoscupen. Visst, det är en tävling där deltagarna och deras bevingade enhörningar kastar blixtar och orkaner på varandra, men det är också en möjlighet till evig ära och beundran.

Skandar är dock långt ifrån att kunna bli en av dessa utvalda, han portas till och med från att göra inträdesprovet. Men samma natt knackar en mystisk kvinna – en enhörningsryttare – på. Hon säger att ”de” har haft koll på Skandar länge och att hon har ett förslag …