Bonnier Carlsen, 2023-05-05

Barnboksfestival på Medborgarplatsen i Stockholm

Då är det dags för Stockholms Bokhelg och barnboksfestivalen på Medborgarplatsen i Stockholm. Festivalen, som går av stapeln lördagen den 13 maj kl 11.00–16.00, bjuder på ett fullspäckat program med några av Sveriges populäraste barnboksförfattare och illustratörer.

Det blir högläsning och musikframträdanden, tipspromenad, fiskdamm, pysselverkstad och en massa andra roliga aktiviteter för familjen.

Kom och träffa

  • Martin Widmark och Helena Willis, duon bakom LasseMajas detektivbyrå.
  • Musse & Helium – mössen som trollbundit barn och vuxna över hela landet
  • Lin Hallberg, författare till de mysiga böckerna om stallhästen Sigge

Fullständigt program

Festivalen arrangeras för andra året i rad av barnboksförlagen Bonnier Carlsen, Rabén & Sjögren, B. Wahlströms, Natur & Kultur, Lilla Piratförlaget, Alfabeta, Opal och Berghs i samarbete med Tranströmerbiblioteket och barnbokhandeln Bokbok, som tillhandahåller bokbutik på torget.

LasseMajas sommarlovsbok. Träna med prästen

Svettigt sommarmysterium! Prästen i Valleby har startat en egen träningsgrupp, och Lasse och Maja är med. Men mitt i de knasiga övningarna upptäcker detektiverna att någon förföljer dem … Vem det är får du veta i den nya berättelsen Träna med prästen. Boken innehåller massor av aktiviteter och pyssel.

Musse & Helium. Dags att sova

Kom till ro med en mysig godnattsaga om när Musse och Helium ska sova. Rogivande text och förtrollande bilder vyssar både möss och andra små lyssnare till sömns. Läs texten och lyssna samtidigt på det tillhörande ljudspåret med meditativ bakgrundsmusik.

Sigge och stallkompisarna. Höstbus i stallet

Lycka för Saga är att få vara med shetlandsponnyn Sigge och stallkompisarna på Brobygården. Att få pyssla om sin älsklingshäst och rida ut i höstskogen är det bästa som finns! Just idag tisslas och tasslas det i stallet. De stora tjejerna förbereder en halloweenkväll. Såklart vill Saga vara med, även om det känns lite läskigt. Pumpornas otäcka ansikten lyser i novembermörkret. Saga håller Linnea hårt i handen. Vem vet vad som väntar …