Bonnier Carlsen, 2021-04-28

Boksuccén Musse & Helium hjälper barn att komma till ro i ny bilderbok

Bonnier Carlsen släpper i dagarna den ofrivilliga musmamman samt författaren Camilla Brincks nya bok Dags att sova om de ofattbart populära mössen Musse och Helium, som verkligen har blivit barnens favoriter. Nu får läsarna för första gången kliva in i Musse och Heliums sprakande fantasivärld i en rikt illustrerad och vacker bilderbok i ett större format, där mössen tar sig an utmaningen att gå och lägga sig och komma till ro för att somna.

På sitt härligt finurliga och roliga sätt har Camilla Brinck skrivit en både rogivande och rolig berättelse inspirerad av mindfulness, där läsarna tillsammans med Musse och Helium får fundera över den oro man kan känna vid sängdags, men också hitta bra sätt att varva ner. Till boken finns också ett musikspår, tillgängligt på Spotify (och Youtube?), som fungerar som ett lugnande soundtrack till läsningen, och när berättelsen är slut fortsätter musiken tills barnet har somnat. Med Musse och Heliums hjälp blir nattningen eller vilostunden mysig och harmonisk.

Dags att sova är en magisk bilderbok för barn och föräldrar som vill få hjälp att varva ner inför kvällen och somna gott, och för alla som älskar Musse och Heliums värld. Den vänder sig främst till barn mellan 3 och 6 år, men passar även utmärkt för 7-10-åringar.

– Musse och Helium har en väldigt speciell plats i mitt hjärta. Det som värmer extra mycket är att de har en väldigt fin relation till barnen och föräldrarna som läser deras böcker. I Dags att sova delar jag med mig av mina och mössens kvällsrutiner och hoppas att det kan hjälpa familjer och barn inför läggning. Jag tror att Musse och Helium kan bidra till att barnen kommer vilja gå och lägga sig och tillsammans med mina magiska möss somna gott, säger Camilla Brinck och ler.

– Att bredda Musse och Heliums värld med den här bilderboken är fantastiskt roligt! Camilla Brinck har ett så fantastiskt sätt att trollbinda läsarna och här lyckas hon skapa både en berättelse som underhåller och ger verktyg för att komma till ro, allt utspelat i Musse och Heliums magiska värld, säger Ulrika Caperius, förläggare på Bonnier Carlsen.

En självklar del av barns liv

Musse och Helium har på några år blivit en självklar del av många familjers liv, och mössen har tacklat stora och små frågor samtidigt som de upplevt spännande äventyr och skapat en magisk värld där barnen är trygga och kan utvecklas. Samtliga dittills utgivna fem kapitelböcker i Musse & Helium-serien låg på tio-i-topplistan över 2020 års bäst sålda barnböcker i Sverige, och tillsammans har böckerna sålt över 500 000 exemplar.

Om Camilla Brinck:

Camilla Brinck är född och uppvuxen utanför Stockholm. Att välja ett yrke med kreativ inriktning var alltid självklart för Camilla. Förutom att skriva om Musse och Helium har hon också jobbat som artist, låtskrivare, producent och dj. Att få skapa för barn tycker Camilla är bland det finaste man kan göra. Hon ser fram emot att skriva fler böcker och ljudäventyr som så många barn som möjligt kommer kunna ta del av.