Bonnier Carlsen, 2020-09-01

Foto: Dan Courter

Dan Brown bilderboksdebuterar med Vilda djurens orkester

Den 1 september är internationell utgivningsdag för succéförfattare Dan Browns barnboksdebut Vilda djurens orkester ackompanjerad av klassisk musik skriven och komponerad av författaren själv.

Mångbottnad upplevelse

Dan Browns bilderboksdebut kommer att åtföljas av hans första officiella musikkomposition sedan hans författarkarriär började – musiken är klassisk och förhöjer läsningen till en mångbottnad upplevelse för barn och vuxna att lyssna på, och läsa tillsammans. Bokens underbara illustrationer är gjorda av Susan Batori.

Eva Dahlin, förläggare:

– Det är otroligt spännande när en författare av Dan Browns kaliber bestämmer sig för att skriva en bilderbok. Dan Brown gör det med den äran, dessutom bjuder han på musik komponerad av honom själv. Det blir ett musikaliskt äventyr på snitsig vers, gömda koder (det skulle ju inte vara Dan Brown utan ett mysterium) och en underbar djurorkester!

Vilda djurens orkester kan självklart läsas helt traditionellt, men under läsningen kan man även samtidigt – med en gratis interaktiv smartphone-app som använder ”augmented reality” för att direkt spela rätt låt för varje sida när kameran på en mobil enhet hålls över bilden – lyssna på musiken som ackompanjerar vare uppslag.

Från och med utgivningsdagen kommer den åtföljande musikappen att vara tillgänglig för gratis nedladdning via wildsymphony.com och via en QR-kod i boken. Dessutom släpps hela Wild Symphony-albumet samtidigt som boken och kommer finnas tillgängligt via alla stora digitala plattformar.

Dan Brown:

– Jag älskar berättelser och i mina romaner försöker jag alltid väva ihop olika teman. Det gläder mig att jag lyckats bygga vidare på denna idé i Vilda djurens orkester och skapa en verkligt mångfacetterad upplevelse genom att använda tre olika språk samtidigt – bild, musik och ord. På samma sätt som en opera fängslar sin publik med vackra uppsättningar, dramatisk musik och lyriskt drama, är intentionen att Vilda djurens orkester ska bjuda på en uppslukande fest för ögon, öron och sinne, samtidigt.

Om Dan Brown

Dan Brown är författare till många internationella bästsäljare, inklusive Da Vinci-koden, Inferno, Änglar och demoner och Den förlorade symbolen. Han är utexaminerad från Amherst College och Phillips Exeter Academy, där han tillbringade tid som engelsklärare innan han började ägna sig åt skrivande på heltid. Dan Brown är bosatt i New England, USA. Följ honom på @authordanbrown eller www.danbrown.com.