Bonnier Carlsen, 2020-08-19

Foto: Stefan Tell

Elin Ek nomineras till Carl von Linné-plaketten

Elin Ek är en av de nio författare och illustratörer som juryn nominerat till tre plakettpriser. Elin nomineras för sin bok Jag odlar – inomhus, på balkongen och i trädgården.

Prismottagaren i varje kategori tillkännages inom kort. Prissumman är på 25 000 kronor. Läs mer om alla nomineringar.

Priset delas ut av Svensk biblioteksförening

Utdelas till den konstnär, som framställt föregående års bästa svenska bilderbok för barn eller den bäst illustrerade svenska barnboken.

Programledare och författare

Elin Ek är programledare och författare. Hon är mest känd som Grynet i Grynets Show, senaste åren har vi hört henne som programledare för Kärlek i P4 och tv-programmet Grammatikbolaget på UR.

Hon har även bla skrivit böckerna Jag grejar – alltså finns jag, Athena – Grattis världen! Jag är här nu!, Athena – Strålkastare tack! och nu senast Athena – Hur svårt  kan det vara?.

Om Jag odlar – alltså finns jag

Den ultimata odlingsguiden för alla nybörjare! Här finns allt du behöver veta för att odla dina egna grönsaker och blommor, oavsett om du bor i villa eller höghus. Bjud din bästis på supersmarrig snackpaprika eller servera mormor egenodlad balkongpotatis. Medan du väntar på att de små skotten ska titta upp ur jorden kan du koka eget lypsyl, sy egna tepåsar eller läsa om varför bin är så supercoola.