Bonnier Carlsen, 2021-09-28

Foto: Stefan Tell

David Sundin ger ut barnbok med trollformler för vardagsbekymmer

Efter succéerna med böckerna som inte ville bli lästa kommer David Sundin nu boken Trollformler och besvärjelser för vardagliga händelser (utgivningsdag 26 november). Boken innehåller trollformler, besvärjelser och magiska instruktioner som hjälper till vid små bekymmer som kan uppstå i vardagen. Den riktar sig främst till lågstadieläsaren, men passar alla som behöver hjälp med till exempel att få äcklig mat att smaka godis, fixa vackert väder eller få någon att veta att man tycker om den.

David Sundin:

– Den här boken är så väldigt mycket jag, den kombinerar nästan allt jag älskar: en god skopa fantasi, roliga finurliga ramsor, lite äkta känslor och ett dolt avancerat mysterium...

Trollformler och besvärjelser för vardagliga händelser har precis som hans tidigare böcker ett syfte att skapa en gemenskap – en av trollformlerna leder läsaren in till en rad chiffer och hemliga koder där man gör rätt i att teama upp med en vuxen för att tillsammans ta sig till slutmålet.

Tidigare böcker av David Sundin

Boken som inte ville bli läst blev årets mest sålda barn och ungdomsbok 2020 och vinnare av Adlibrispriset 2021. I augusti 2021 kom uppföljaren Boken som VERKLIGEN inte ville bli läst. David Sundin har även gett ut Bäst i test – 199 tester för hemmabruk på Bokförlaget Forum som även den slagit försäljningsrekord. Med Ljudboken som inte ville ta slut nominerades han till Storytel Awards.