Bonnier Carlsen, 2021-10-20

De nomineras till Publishingpriset print 2021

Mystiska platser och olösta mysterier och Stopp! Min kropp! En kul och viktig bok om kroppen, känslor och hemligheter nomineras till Publishingpriset print 2021. Pristagarna presenteras i november.

Kategori Bildverk

Mystiska platser och olösta mysterier av Sarah Sheppard

Om boken: Den här boken har stort atlasformat och tar oss med på en rundresa till mystiska och spännande platser! Lockas du av klassiker som Bermudatriangeln, Påskön, Atlantis eller den heliga graalen? Vill upptäcka slukhål, jordens djupaste grotta eller varmaste plats? Eller är det kryptozoologin som får ditt hjärta att slå snabbare? Bigfoot, Yetin eller den mongoliska dödsmasken kanske? Eller ett modernt mysterium – vart tar alla udda strumpor vägen? När Sarah Sheppard förklarar det oförklarliga ryms det mesta och lite, lite till!

Kategori Handböcker och läromedel

Stopp! Min kropp! En kul och viktig bok om kroppen, känslor och hemligheter av Rädda Barnen, Hanna Thermaenius, Henrik Backberg och Maria Borgelöv

Om boken: En angelägen, lättläst och inspirerande bok om integritet och samtycke för barn. Hanna Thermaenius, barnpsykolog på Rädda Barnen, vet hur man pratar om svåra saker med barn och hur viktigt det är att inte väja för deras frågor och funderingar. Boken riktar sig till barn i lågstadieåldern och består av fem teman. Boken kan läsas från pärm till pärm eller som en uppslagsbok att återkomma till.

Om Publishingpriset

Pristävlingen för film, print och webb

Heltäckande

  • Över 40 kategorier, varav mer än hälften är unika för Publishingpriset.
  • Alla aspekter bedöms: textinnehåll, visuella inslag, form, regi, användbarhet, tryckkvalitet.

Öppen

  • Juryns bedömningskriterier är offentliga.
  • Alla nominerade får i detalj ta del av juryns rangordningspoäng