Bonnier Carlsen, 2020-05-19

Den nya Hungerspelen-boken är här: Balladen om sångfåglar och ormar

Idag är det internationell utgivningsdag för Balladen om sångfåglar och ormar – nya boken i serien om Hungerspelen. Suzanne Collins kultförklarade framtidsvärld "Hungerspelen" är en spännande berättelse om maktens förgörande kraft och människans kamp för frihet och värdighet. Men det är också en gripande skildring om liv, död och kärlek.

"Suzanne Collins är en dramaturgins mästare, och tempot är genomgående högt." Lotta Olsson, Dagens Nyheter

Den nya Hungerspelen-boken blir film

Hungerspelstrilogin består av Hungerspelen, Fatta eld och Revolt. Böckerna har toppat bästsäljarlistorna på New York Times, USA Today, Wall Street Journal och Publishers Weekly. De har publicerats i 54 länder och gjort succé över hela världen. Filmatiseringarna med Jennifer Lawrence i huvudrollen som Katniss Everdeen har slagit publikrekord.

Här är en komplett Hungerspelen-guide

Hungerspelen

Vinnaren blir berömd. Förlorarna dör. Låt spelen börja.

I en mörk vision av en nära framtid, direktsänds varje år en dokusåpa Hungerspelen. Tolv pojkar och tolv flickor tvingas att medverka.Tävlingen har bara en regel: döda de andra eller bli dödad själv. När sextonåriga Katniss Everdeen kliver fram och tar sin lillasysters plats i spelen, tänker hon att hon är dömd till döden. Men Katniss har varit nära att dö förut. Att överleva har blivit en del av att vara Katinss. Hon har lärt sig att överleva även när oddsen är emot henne.

Fatta eld

Katniss Everdeen överlevde hungerspelen. Nu vill president snow se henne dö. Om vi brinner, brinner ni med oss!

Mot alla odds lyckas både Katniss Everdeen och Peeta Mellark överleva Hungerspelen. De återvänder hem som hela nationens hjältar och allt borde vara bra nu. Men det ryktas om en revolt mot huvudstaden – en revolt som Katniss och Peeta kanske har hjälpt till att starta. Medan nationen följer Katniss och Peetas segerturné ökar spänningen i landet. Insatserna stiger. Ett enda snedsteg och följderna blir ofattbara.

Revolt

Om vi brinner, brinner ni med oss! Kom ihåg vem den verkliga fienden är.

Katniss har överlevt Hungerspelen två gånger. Men hon är fortfarande inte i säkerhet. En revolution börjar ta form. Och det verkar som om alla är delaktiga i planeringen – alla utom Katniss. Ändå måste hon spela den viktigaste rollen i den slutgiltiga striden. Katniss måste bli deras Härmskrika, symbolen för revolten, oavsett vad det kommer att kosta henne.