Bonnier Carlsen, 2020-03-06

Foto: Stefan Tell

Det hisnande avslutande äventyret på den magiska ön Jorvik

Den 9 mars utkommer Ödesryttarna: Mörkret faller – den sista delen i trilogin om det svenska häst- och äventyrsspelet Star Stable Online. Trilogin om Ödesryttarna är skrivna av Helena Dahlgren och har mottagits av en hyllningskör av fans runt om i landet och toppat försäljningslistorna hos svenska bokhandlare. Böckerna som innefattar vänskap, äventyr och hästar återspeglar samma magi som online-spelet.

Spännande, läskigt och magiskt äventyr

Ödesryttarna: Mörkret faller är tredje och avslutande delen av den storslagna berättelsen om de fyra Ödesryttarna. Lisa, Anne, Linda och Alex står inför sin största prövning hittills. Dark Cores mörka planer riskerar att förinta hela den magiska ön Jorvik, och i förlängningen hela världen såsom vi känner den. Men ödesryttarnas magi, och det speciella band de alla har till sina hästar, är mäktigare än all ondska. Om de bara lyckas behärska magin. Men det tar tid, och tid är det enda som ödesryttarna inte har. Från trygga stallmiljöer till vindpinade oljeplattformar i Atlanten tar Mörkret faller med oss på ett spännande, läskigt och magiskt äventyr, där verkligen allt kan hända.

Helena Dahlgren, författare:

– När jag började arbetet med första delen i Ödesryttarnatrilogin för knappt tre år sedan var allt så nytt. Jag fick luta mig väldigt mycket på min bakgrund som fantastiknörd och hästtjej, och Star Stables experthjälp. Nu känns det nästan som om jag bor på Jorvik! Lisa, Linda, Alex och Anne är som mina bästa vänner, och jag blir helt rörd när jag tänker på vilket fint bemötande mina böcker fått bland superfansen. Vissa av dem har läst mina böcker via Google translate, andra skriver fanfiction och ritar av Ödesryttarna (och ibland mig) i väntan på att kunna läsa i översättning. De är sjukt taggade på att Jorvik kallar släpps på hela fem språk nu under våren – och det är jag också!

Ulrika Caperius förläggare:

– För Bonnier Carlsen som förlag har det varit ett spännande äventyr att vara med om att ta den här världen vidare, och utveckla den i bokform. Vi är så glada över att böckerna ger Jorvik nya vingar, men också över att bokälskare nu kan hitta till Jorvik tack vare dessa underbara berättelser.

Taina Malén, CBDO på Star Stable Entertainment AB:

– Vi bygger en plattform inom spel och underhållning där varje tjej är hjälten i sitt eget äventyr, vare sig det gäller i spelet eller utanför. Bonnier Carlsen har varit en oumbärlig partner i arbetet med att utvidga Jorviks magiska värld till bokformat. I kombination med Helena Dahlgrens berättartalang har serien om Ödesryttarna blivit en succé som skapar ett mervärde för våra spelare och når nya fans.

Internationell lansering

Berättelsen om Jorvik och Ödesryttarna är dock långt ifrån över men då denna trilogi tar slut kommer nya berättelser att ta vid.  Trilogin Ödesryttarna har blivit en storsuccé i målgruppen tjejer 8–14 år. Under året lanseras nu böckerna internationellt med boksläpp i USA, Kanada, Storbritannien, Australien, Nya Zeeland, Finland, Nederländerna, Polen och Danmark.

Serien om Star Stable

I serien om Ödesryttarna ingår: Star Stable. Ödesryttarna. Jorvik kallar (2018) Star Stable. Ödesryttarna. Legenden vaknar (2019) Star Ödesryttarna: Mörkret faller (2020) Star Stable. Fyra berättelser från Jorvik (2019)

Om Star Stable

Star Stable är ett hästäventyr online som erbjuder unga tjejer möjlighet att genomföra uppdrag, samtidigt som de utforskar Jorviks fantasivärld från hästryggen. Spelets 3D-värld skapades för tjejer mellan 8 och 18 år, har en halv miljon aktiva spelare i månaden i över 180 länder och har översatts till 14 språk. Spelet Star Stable (Star Stable Online/SSO) ägs, utvecklas och drivs av Star Stable Entertainment AB, med säte i Stockholm.

Kontakt:

Simon Hohn • Kommunikationsansvarig Bonnier Carlsen • +46 (0 70-789 13 00 • simon.hohn@bonnierforlagen.se