Bonnier Carlsen, 2022-02-09

Foto: Caroline Andersson Renaud

Elin Persson nomineras till Norrlands litteraturpris 2022

Elin Persson är en av de nominerade författarna till Norrlands litteraturpris 2022. Hon nomineras för sin bok Det är någonting som drar i mig i kategorin barn- och ungdomslitteratur. Prissumman är 10 000 kronor och delas ut under litteratursällskapets årliga sommarmöte. Läs mer om Norrlands litteraturpris.

Om boken

Det är någonting som river och sliter i Andréa. En förändring måste till. Vad som helst! Att sova över på madrassen hos Anja och leka i skogen bakom huset ger ingenting längre. Hon måste bort från mamma som ligger i lakanen och inte vill gå upp, bort från pappas gamla bilar som blev kvar på tomten när han lämnade mamma och Andréa. Bort från klätterställningen, fritidsgården, åkrarna. Men det har ett pris att lämna leken, flickrummet och hemligheterna

Elin Persson, född 1992, är socialantropolog och har gått skrivarlinjen på Jakobsbergs folkhögskola. När hon inte skriver jobbar hon med socialt arbete. Hennes debutroman De afghanska sönerna, som belönades med Nordiska rådets barn- och ungdomspris 2021, är en brännande text som inte vill släppa taget. Den är också en hyllning till alla som jobbar på HVB-hem. Elin Perssons nya bokDet är någonting som drar i mig, utkom våren 2021.