Bonnier Carlsen, 2023-04-03

Fem barn får chansen att besöka Yumi och Tomu i Pandaihuset

Yumi och Tomus andra kapitelbok utkommer 12 maj. I Resan till Interversum får de konkurrens av Spelmästaren om att vara snälla! Nu är tävlingen Yumi och Tomu: Guldbiljetten, som Bonnier Carlsen arrangerat med Adlibris, avgjord. Fem barn får chansen att besöka Yumi & Tomus egna kreativa studioparadis Pandaihuset i augusti. Den 2 juni avslöjar vi vilka fem barn.

Yumi & Tomu. Resan till universum

Det sprids falska, elaka rykten om Yumi och Tomu, och ondingen Spelmästaren har precis blivit utsedd till världens snällaste person! Spelmästaren har väl aldrig gjort något snällt i hela sitt liv? Och bästisarna Yumi och Tomu har absolut inte plågat några djur eller vansinneskört i kundvagnar! Vad är det som pågår? Snart står det klart att Spelmästaren i själva verket lyckats lura hela internet. Nu är det upp till Yumi och Tomu att ta sig in i internetvärlden Interversum och gräva fram sanningen en gång för alla. Ilskna troll, kluriga utmaningar och rymdlabyrinter behöver övervinnas om inte Spelmästaren ska lyckas ta över världen med hjälp av sina falska nyheter!

I denna andra bok vill man på ett lättillgängligt sätt vrida och vända på fake news och varför du behöver vara extra källkritisk på internet. Boken är rikt och klurigt illustrerad av Gustaf Lord, på ett sätt som gör att läsaren måste vara extra engagerad i berättelsen. Kanske behöver Yumi & Tomu till och med läsarens hjälp för att klara utmaningarna!

Läs också: Bushandbok skriven av Yumis & Tomus ärkefiende – Spelmästaren!

Bästisarna Yumi och Tomu är på plats i högkvarterat Pandai och jobbar för fullt med knasiga videor och oumbärliga uppfinningar. Då dimper det ner en inbjudan till en lyxig spahelg i postlådan. Hurra! Packa väskan! Men kanske borde de två vännerna vara på sin vakt, inbjudan är nämligen skickad av någon som heter Baron von Fejkenburg af Fejkberga ... Kan det vara Spelmästaren som är i farten igen?

Underhållning med ett snällare tilltal

Yumi  & Tomu producerar innehåll för kanalen i sitt Pandaihus i Uppsala. Med sina roliga och kärleksfulla kortfilmer på nätet vill de skapa underhållning för barn, med snällare tilltal än mycket annat som finns på Youtube. Och med tanke på de hundratusentals följarna är det lätt att konstatera att de lyckats.