Bonnier Carlsen, 2019-02-07

Fin utmärkelse till Kommissarie Gordon. Ett fall för Paddy och Huset som vaknade

Kommissarie Gordon. Ett fall för Paddy av Ulf Nilsson och Gitte Spee och Huset som vaknade av Martin Widmark och Emilia Dziubak listas som två av de mest framstående översatta barnböckerna som getts ut under kalenderåret 2018 i USA.

Utmärkelsen delas ut av The United States Board on Books for Young People (USBBY) – en organisation som ansvarar för att utse årets främsta översatta barnböcker i USA samt verka för att främja och öka förståelsen av barn- och ungdomslitteratur.

Kommissarie Gordon. Ett fall för Paddy

Paddy är så glad och nöjd med sitt liv som polis. Men var bodde hon egentligen innan hon kom till skogen, innan hon träffade Gordon? Och var finns hennes mamma? Tillsammans med Gordon och två småpoliser ger hon sig ut på sitt livs viktigaste uppdrag – att hitta sin mamma. Vänliga och underfundiga småbarndeckare av en av Sveriges främsta barnboksförfattare – Ulf Nilsson. Med illustrationer av den prisade holländska illustratören Gitte Spee. I mars utkommer Kommissarie Gordon och Paddy. Största och minsta polisen.

”Ulf Nilsson är en av våra bästa barnboksförfattare och det gör saken ännu bättre /.../ Gitte Spees akvareller i mjuka skogsfärger speglar kärleken mellan djuren /.../ En pärla!”  Christina Wedenmark, BTJ-häftet

Huset som vaknade

En kväll när gubben Larson som vanligt har släckt ned rum efter rum i det gamla huset, knackar det plötsligt på dörren! En pojke med en mystisk kruka står utanför. Inte kan väl han, gubben Larson, ta hand om ett alldeles nysått frö? Och inte har han tid heller! Bilderboksmagi för unga bokälskare av Martin Widmark i samarbete med Emilia Dziubak.

”Det finns bilderböcker man önskar att alla barn skulle få ta del av. /.../ genial /.../Widmark och Dziubak bjuder helt enkelt på bilderboksmagi.” Norrbottens-Kuriren, Eva Åström