Bonnier Carlsen, 2021-08-04

Foto: Peter Hagström

Fjärde delen i den populära serien om Ylvania är här

De bortglömdas stad, fjärde delen i Ylva Hällens populära serie om Ylvania, är en resa mellan hopp och förtvivlan. Den bjuder på rafflande spänning, oändlig längtan och vänskap viktigare än allt annat. Marcus Gunnar Petterssons fantastiska illustrationer skänker extra magi åt äventyret.

Den onda Master har förvandlat Ylvania till ett skräckvälde. Från huvudstaden Shingrei regerar hans drottning med hjälp av Adrians förlorade trollstav. Barnen i Väktarstjärnan inser att de på något sätt måste ta tillbaka den för att stoppa det som sker. Det blir ett livsfarligt äventyr, där vänskapen sätts på prov och tron på den egna förmågan betyder allt. Hur ska de lyckas, när Alba dessutom måste bege sig ensam till en stad som nästan ingen återvänder från …? Kommer väktarna någonsin att återse varandra?

Frågestund med Ylva

Dags för fjärde delen i berättelsen om Ylvania! Vad händer i Ylvania: De bortglömdas stad?

Det är krig i Ylvania och farligare än någonsin! Alba och väktarstjärnan måste stoppa Master och hans drottning. Alba reser till de bortglömdas stad för att hitta den person som kan väcka Stjärnmästaren till liv. Sen får hon sitt livs överraskning och väktarstjärnans uppdrag blir på liv och död.

Ylvania började som populärt barnprogram på SVT. Hur utvecklade du TV-världen till bokvärlden?

Jag började berätta vad som ”hände sen”. Har man sett tv-serierna känner man igen mycket, men i böckerna lära du känna alla bättre – och upptäcka nya platser! Äventyren blir längre och mer detaljrika.

Du träffar många läsare på skolbesök och bibliotek. Vad är de vanligaste frågorna du får?

Barnen frågar mest om när nästa bok kommer, och så vill de berätta vilka karaktärer de gillar bäst!

Missa inte Ylva Hällens egen youtubekanal där hon – och en massa spännande gäster – läser hela första boken om Ylvania högt!

Om Ylva Hällen

Ylva Hällen har arbetat med barn teve på SVT i över 20 år och skapat flera populära programserier, bland annat Supermysteriet, Minimello och Supertipset.

Hotet mot väktarstjärnan

De stulna skuggornas tid

Sagan om ljusbäraren