Bonnier Carlsen, 2023-10-19

Foto: Hans Samuelsson, Jeffery Richt, Stefan Tell, Thron Ullberg, Filip Wolak

Första avsnittet i Bonnier Carlsens lärarfortbildning med tema läsning

Idag är det premiär för första avsnittet i Bonnier Carlsens lärarfortbildning med tema läsning. Programserien modereras av författaren Elin Ek.

Vi har tagit del av rapporter om hur barn och ungdomar läser allt mindre och de negativa effekter det har på hjärnan och den generella inlärningen. Tanken med den nya programserien är därför att skapa ett rum för lärare där läsningen uteslutande sätts i centrum. Ett rum som ger inspiration och verktyg i arbetet med att främja läsandet.

Programserien kommer att bjuda på inspirationsföreläsningar, författarsamtal, intervjuer med personer som jobbar i olika läsfrämjande projekt samt en expertpanel som tar sig an utmaningar från lärare. Vi vill också inspirera de som undervisar i områden där barnen i större utsträckning har svenska som andraspråk.

Titta på premiäravsnittet!

Första avsnittet gästas av följande författare: Martin Widmark, Kristina Ohlsson, Andreas Palmaer samt amerikanen Jeff Kinney – mannen bakom Dagbok för alla mina fans-böckerna.

I expertpanelen sitter Martin Widmark, Marlen Eskander (verksamhetschef för Läsfrämjarinstitutet, Södertälje), Anna Källgren (lärare för klass 4A på Hallenskolan som vann Den stora läsutmaningen 2022) och Melody Farshin (författare, ståuppkomiker och debattör).

Välkommen till en späckad och fartfylld timme i läsningens tecken!