Bonnier Carlsen, 2024-06-20

Illustration: Johan Egerkrans

Ladda ner fyra äventyrare från Drakar och demoner: Uppvaknandet

Har du läst den eskapistiska romanen Drakar och Demoner: Uppvaknandet och längtar olidligt mycket efter fortsättningen? I juli utkommer den andra boken i serien Drakar och Demoner: Sveket.

Under tiden kan du ladda ner de fyra huvudpersonerna från romanen Drakar och Demoner: Uppvaknandet som spelbara karaktärer för rollspelet Drakar och Demoner

Läs mer

Ladda ner dem här

Om Uppvaknandet

Allt tycks gå fel. Först försvinner Tameas bror på ett hemligt Sedan börjar hennes tatuering att bränna som eld. Och då plötsligt från ingenstans säger hennes pappa att hon ska giftas bort. Tameas enda val är att lämna hemmet och hitta sin bror. Fast världen utanför stadsmurarna är hårdare än hon kunnat drömma om. Hon tvingas slå följe med en tjurskallig anka och en tjuvaktig alv. Men kan hon verkligen lita på sitt resesällskap? Och hur ska hon kunna hitta sin bror, när hon knappt klarar att ta sig levande till närmaste grannby?

Om författare och illustratör

Emmelie Pettersén Uggla (E.P. Uggla) skriver allt från thrillers, skräck och dystopier för vuxna och unga vuxna. I boken, som riktar sig till mellanåldern, tätnar intrigerna och mysteriet genom spänning, äventyr och skicklig berättarteknik. Med befriande humor och det bästa från rollspelsvärlden är boken även en välkommen läsning i fantastygenren som helhet.

Både boken och nya Drakar och Demoner-spelet illustreras av Johan Egerkrans, en av Sveriges ledande illustratörer och skapare av böcker som Nordiska väsenDe odöda och Drakar.

Om Sveket

Tamea söker vidare efter sin försvunna mamma, drakriddaren. Men samtidigt söker någon kontakt med ankan Gizma. Någon med ett uppdrag. Någon som inte går att tacka nej till. Någon som kräver lik.

Sökandet tar dem från stinkande stadsgränder till vindpinade kustlinjer och harpyor. Ändå skulle Verven ha stått ut med allt. Om det inte vore för att de är på väg rakt mot platsen dit han svurit på att aldrig återvända.