Bonnier Carlsen, 2020-01-15

Lärarkväll på Bonnierförlagen den 30 januari

Kom och lyssna på Kristina Ohlsson, Katarina Genar, Ola Lindholm, Johan Lindqvist, Maria Frensborg, Kalle Landegren, Karin Erlandsson m fl. Anmäl er här.

Om några av kvällens medverkande och deras böcker

Kristina Ohlsson, Mysteriet på Ödeborgen:

Ellie och Walter måste hålla ihop nu. Ensamma skickas de iväg till Stormön där de ska stanna tills deras föräldrar kommer tillbaka. Deras nya hem är en stor, gammal stenborg som döljer mörka hemligheter. Någon rycker i dörrhandtagen till deras sovrum på natten. Och i ett annat rum hänger tavlor vända mot väggen. Tavlor som föreställer fyra barn som en gång bodde i borgen och sedan försvann. Som om detta inte vore nog jagas Ellie av en svart fågel som vägrar lämna henne ifred... Kristina Ohlsson är en mästare på spänning av det krypande, rysliga slaget. Med böcker som Glasbarnen, Zombiefeber och Mysteriet på Hester Hill har hon fångat – och skrämt – många tusentals barn. Den stämningstäta spökberättelsen Mysteriet på Ödeborgen kommer inte att göra läsarna besvikna!

Katarina Genar: Spökdiskot

Rysmysigt, lättläst och lagom läskigt för nybörjarläsare i Katarina Genars och Alexander Janssons serie "Mystiska skolan". Greta älskar sin mystiska skola. Nästan varje dag händer det något spännande. I kväll är det halloween, spökenas afton, och det är disco i matsalen. Men vad är det som hörs från vinden? Är det några som har fest? Följ med till skolan där man hör väsande andetag, lätta steg bakom sig och kusliga suckar. Det är spökena! De gömmer sig överallt, men inte alla kan se de dem … Spökdiscot är den nionde fristående boken om Greta, Malte och Teo i "Mystiska skolan".

Ola Lindholm & Johan Lindqvist: Kung Pow

Tolvårige Sam har tränats upp till att bli en av världens starkaste och skickligaste agenter. Tillsammans med Kung Pow-mästaren Ju och datageniet Aisha arbetar trion för att sätta käppar i hjulet för världens onda krafter. Och det blir många käppar, för skurkarna finns överallt ibland oss. Böckerna om Kung Pow är fyllda av spännande äventyr och snabb action. Ola Lindholm och Johan Lindqvist har skrivit utifrån vad de själva gillade att läsa när de växte upp. Det är böcker som bjuder på underhållning, fartfyllda scener och action.

Maria Frensborg & Kalle Landegren: Morris Mohlin är levande måltavla

Möt Morris – en tonårskille med en osviklig förmåga att trassla till det för sig. Författaren Maria Frensborgs och illustratören Kalle Landegrens nya serie är perfekt läsning för alla som älskar Dagbok för alla mina fans. Brutalhumor när den är som bäst! Livet blir sannerligen inte lätt när skolans värsting Kringlan tvingar Morris att gömma en påse vitt pulver i skåpet i skolan. Och inte blir det bättre av att Morris misstolkar Mirres Chewbacca-imitation för ett kyssförsök. Eller att Mirres pappa anklagar honom för att vara en stalker.

Karin Erlandsson: Pärlfiskaren, Fågeltämjaren

Miranda saknar en arm. En roshaj tog den en dag när hon var nere i djupet och dök. Trots det är hon den bästa dykaren och den bästa pärlfiskaren. Hon vet att ögonstenen, den mytomspunna och mest värdefulla pärlan, kan bli hennes. Med Pärlfiskaren vann Karin Erlandsson Schildts & Söderströms skrivtävling – Berättelsen är bäst – där man efterlyste läsromaner för barn. Pärlfiskaren är den första delen av fyra i serien Legenden om ögonstenen. Pärlfiskaren vann Runeberg Junior-priset 2018, nominerades till Nordiska rådets barn- och ungdomslitteraturpris 2018 samt Arvid Lydecken priset 2018.