Bonnier Carlsen, 2023-01-30

Foto: Visionsbild av Deckarhuset

LasseMajas Deckarhus slår upp portarna i februari

En dröm går i uppfyllelse i februari då besöksmålet LasseMajas Deckarhus slår upp portarna i Linköping. Bygget påbörjades sommaren 2022 och upphovspersonerna till LasseMajas Detektivbyrå har ägnat en stor del av sin tid till att färdigställa LasseMajas Deckarhus.

Valleby som turistattraktion

En förväntansfull Martin Widmark, som är född i Linköping, tycker att det känns otroligt spännande och väldigt roligt när familjerna nu äntligen kan besöka Valleby, på riktigt.

Helena Willis jobbar intensivt med att att överför bilderna i böckerna till äventyren i huset. Svårt och tidskrävande men samtidigt också väldigt roligt, säger Helena.

Vi på Bonnier Carlsen är förstås både glada och stolta över att få vara en del av Deckarhuset genom ett långvarigt samarbete med Martin Widmark och Helena Willis. Det har varit fascinerande att se deras Vallebyvärld förvandlas till ett besöksmål och attraktion för både barn och vuxna.

Upplägget i LasseMajas Deckarhus är att besökarna delas in i grupper med 3-7 personer och får ett mysterium att lösa: Tågmysteriet, Campingmysteriet eller Slottsmysteriet. Mysteriet löser man genom att besöka sju olika rum där gruppen utmanas, både av fysiska såväl som digitala utmaningar. Ibland behöver man använda knoppen och ibland kroppen – oftast en kombination för att kunna lösa mysteriet.

Mer information och biljettköp

Om Martin

Martin Widmark är född 1961 och bor i södra Stockholm. Som barnboksförfattare är han framför allt känd för bokserien LasseMajas Detektivbyrå. Martins böcker har sålt i totalt 10 miljoner exemplar varav 5 miljoner exemplar utomlands och böckerna har översatts till över 40 språk.

Om Helena

Helena Willis är utbildad vid Nyckelviksskolan och Beckmans reklamlinje och har sedan examen 1991 frilansat som illustratör och författare. Helena har tecknat för Kamratposten och samarbetat med flera olika författare som Petter Lidbeck, Mikael Engström och Caroline Bruce.