Bonnier Carlsen, 2019-06-26

Helena Willis på filminspelningen av Tågrånarens hemlighet.

LasseMajas detektivbyrå – filmmysterium och filminspelning

Nu är omslaget klart till nästa bok om LasseMajas detektivbyrå; Filmmysteriet! Den 26 augusti utkommer den 28:e boken i serien.

Filmmysteriet

I Filmmysteriet får vi stifta bekantskap med Omar Rauk, den berömda filmregissören som kommer till Valleby för att spela in film och bjuder in Vallebyborna till en audition. Muhammed Karat, Dino Panini och Rune Andersson söker samma statistroll, men filmteamet nobbar dem. Istället erbjuds rollen till polismästaren, under förutsättning att han låter sig bli inlåst i en bur under natten – för att få kontakt med sina känslor. Han antar tveksamt utmaningen. Samma natt bryter någon sig in hos optikern i stan.

 

Tystnad , tagning. Filminspelning pågår

Helena Willis på filminspelningen av Tågrånarens hemlighet.

– Helena Willis brukar säga att man kan se vad som händer i mitt liv för tillfället, för det brukar avspegla sig i våra LasseMaja-böcker. Och det stämmer. Just nu spelas det nämligen in långfilm för fullt. Det är den nya filmen Tågrånarens hemlighet som ska ha premiär till sportlovet 2020. Jag tror kanske att regissören Moa Gammel har lite andra arbetsmetoder än Omar Rauk, säger Martin Widmark. Bild: Helena Willis på inspelningen av Tågrånarens hemlighet.