Bonnier Carlsen, 2022-03-11

LasseMaja-tävling avslutad: Errols har fått en ny mega-hit

I den senaste boken om LasseMajas detektivbyrå: Musikmysteriet, får vi möta dansbandet Errols som är på turné genom Valleby. Bandets mega-hit När måsarna sover är en riktig publikfavorit, men den börjar bli något uttjatad. Bandets låtskrivare Errol Wiiking behövde lite hjälp på traven med inspiration för en ny mega-hit.

Vi gick ut med en musiktävling där Yankho Kamwendo tog fram en svängig melodislinga och vi efterlyste hjälp med låttexten. Alla som ville delta i tävlingen fick skicka in sitt förslag på passande låttext till melodin. Vi fick in superfina bidrag, som resulterade i en ny mega-hit!

Vinnarna av tävlingen, med motivering lyder: 
Klass 3A från Ljungskileskolan har på ett tydligt och kul sätt låtit en rad karaktärer från Lasse-Majas värld sammanstråla på dansgolvet! Med sin text målar dom upp en riktigt härlig festkväll på Stadshotellet - man vill verkligen vara där och delta i extasen!

Stort grattis till klass 3A på Ljungskileskolan som fått sin låt inspelad av Yankho Kamwedo och biobiljetter för en hel klass.

Här kan ni lyssna på det vinnande bidraget och drömma er bort till Valleby där det är festlig stämning när dansbandet Errol jammar loss på Stadshotellet.

Tack till alla fantastiska bidrag, nedan presenteras även 2-5:e pristagarna.

2:a prisvinnare:
De fem eleverna Alicia, Angelica, Isabella, Leah och Neva i klass 3B, Kärraskolan, Göteborg, med bidraget: Den onda cirkeln

3:e prisvinnare:
Luna, med bidraget: Välkommen till mitt bageri

4:e prisvinnare:
Klass 4, Hässleholms montessoriskola, med bidraget: Bertil-man

5:e prisvinnare:
Klass 4, Hässleholms montessoriskola, med bidraget: Mer glass

Vi vill även rikta ett stort tack till Egmont som bidragit med tävlingsvinsterna.
Vill du prenumerera på serietidning om LasseMajas detektivbyrå? Klicka här