Bonnier Carlsen, 2023-01-25

Maskeradmysteriet tilldelas Adlibrispriset Årets barnbok 2022

Maskeradmysteriet av Martin Widmark och Helena Willis tilldelas Adlibrispriset i kategorin Årets barnbok 6–12 år 2022. Boken röstades fram till av bokälskare runt om i Sverige och röstningen skedde mellan 16 november–8 december 2022.

Adlibrispriset instiftades 2019 för att hylla författarnas förmåga att berika våra liv med sina berättelser. Den bok som fått flest röster inom varje kategori tilldelas sedan Adlibrispriset för angiven kategori.

Priset delas i år ut i 9 kategorier: Årets deckare, Årets roman, Årets fackbok, Årets ungdomsbok, Årets kokbok, Årets feelgood, Årets barnbok 0-6 år, Årets barnbok 6-12 år samt Årets debut.

Om Maskeradmysteriet

Vallebyborna har tagit på sig sina knasigaste kostymer för att gå på maskerad på museet. Alla är där – till och med Dino och Saras bebis Lille Pjär. Men mitt under festen blir stadens nya invånare, det rika paret Petersén, av med ett oskattbart halsband. LasseMajas detektivbyrå har ett nytt fall! Psst! Ungar. Vilka är det egentligen som hittar på allt som händer här i Valleby?

Finns som ljudbok. Uppläsare är Johan Ulvesson.

Lär känna böckernas färgstarka personligheter!

Om Martin Widmark

Martin Widmark är född 1961 och bor i södra Stockholm. Som barnboksförfattare är han framför allt känd för bokserien LasseMajas Detektivbyrå. Martins böcker har sålt i totalt 10 miljoner exemplar varav 5 miljoner exemplar utomlands och böckerna har översatts till över 40 språk.

Om Helena Willis

Helena Willis är utbildad vid Nyckelviksskolan och Beckmans reklamlinje och har sedan examen 1991 frilansat som illustratör och författare. Helena har tecknat för Kamratposten och samarbetat med flera olika författare som Petter Lidbeck, Mikael Engström och Caroline Bruce.