Bonnier Carlsen, 2020-04-07

Mattias Fyrenius ny förlagschef för Bonnier Carlsen

Mattias Fyrenius har i dag utsetts till ny förlagschef för Bonnier Carlsen, Sveriges ledande förlag för barn- och ungdomslitteratur.

Sara Börsvik, vd för Bonnierförlagen AB:

–Mattias har sedan slutet på förra året varit tillförordnad förlagschef och jag är i dag väldigt glad att vi enats om att tillsammans ta nästa steg för att utveckla verksamheten.

Mattias Fyrenius har bland annat varit vd för Nobel Media, chef för SvD Nya Medier samt chef för TV4 Nya Medier. Han tillträder nu som förlagschef för Bonnier Carlsen, en del av Bonnierförlagen som gett ut barn- och ungdomslitteratur sedan slutet på 1800-talet.

– Att Mattias har en mycket gedigen bakgrund och kunskap från olika chefspositioner inom såväl medie- som bokbranschen har jag vetat länge, inte minst genom hans mångåriga engagemang i Bonnierförlagens styrelse. Efter att vi nu arbetat operativt nära varandra känner jag mig helt övertygad att han är rätt person att leda Bonnier Carlsen framöver. Detta är en viktig rekrytering för både Bonnier Carlsens och Bonnierförlagens fortsatta utveckling, säger Sara Börsvik.

Mattias Fyrenius om det nya uppdraget:

– Svensk barn- och ungdomskultur står sig väldigt stark såväl här hemma som internationellt och det är en ynnest att nu få vara med och tillsammans med medarbetarna på Bonnier Carlsen se hur vi kan utveckla den ytterligare.

– Vi har under de här månaderna arbetat fram en delvis ny strategi som jag verkligen ser fram emot att få genomföra med mina kollegor.  Jag vill påstå att det är viktigare än någonsin att se hur vi som förlag kan göra våra klassiker tillgängliga för nya generationer läsare och lyssnare samtidigt som vi tillsammans med våra författare och illustratörer skapar nya läs- och lyssnarupplevelser varav vissa förhoppningsvis blir morgondagens klassiker.

Kontakt:

Sara Börsvik • VD Bonnierförlagen AB • 072-571 36 57

Mattias Fyrenius • Förlagschef Bonnier Carlsen • 073-340 18 47