Bonnier Carlsen, 2019-12-11

Foto: Caroline Andersson

Mizeria blir pjäs när ny scen invigs i Husby

Den 7 mars 2020 öppnar Kulturhuset Stadsteatern en ny scen i Husby och scenen invigs med den nyskrivna pjäsen Mizeria, baserad på Melody Farshin hyllade debut med samma namn. Föreställningen riktar sig till skolungdomar från årskurs 8 och i rollerna ser vi Maria Nohra och Ahmed Berhan.

– Det är en stor ära att Mizeria blir den pjäs som inviger Kulturhuset Stadsteaterns nya scen och jag hoppas att det inspirerar fler unga till kreativt skapande, säger Melody Farshin i ett pressmeddelande.

Läs mer om invigningen och köp biljetter här.

I Mizeria skildrar Melody Farshin tonårstvillingarna Aicha och Alis liv i en miljonprogramsförort där allt fler unga stryker med i ouppklarade dödskjutningar. Trots att de är födda på samma dag ser tvillingarna Aicha och Alis liv och förutsättningar SÅ olika ut. Men något de har gemensamt är den orubbliga fasaden som de håller upp för varandra och för sina oroliga föräldrar.

Om Melody Farshin

Melody Farshin är född och uppvuxen i Husby och debuterade som ståuppkomiker 2008. Sedan dess har vi kunnat se och höra henne på standupscener över hela Sverige. Melody har också jobbat som ungdomsansvarig på Folkets hus i Rinkeby, är en flitig debattör och krönikör och har varit projektledare för uppsatstävlingen Stereotyper.