Bonnier Carlsen, 2018-05-23

Nio ungdomar debuterar med antologi genom författarskolan BM-debutant

Nu utkommer antologin Vi ser, vi känner, vi kämpar. Boken är skriven av nio ungdomar från Berättarministeriets upptagningsområden kring Husby och Hagsätra i Stockholm samt Södertälje.

Sedan 2012 driver Berättarministeriet, i samarbete med Bonnierförlagen, författarskolan BM-debutant. Varje år får ett tiotal ungdomar chansen att utveckla sitt skrivande och bli publicerade författare. Syftet är att lyfta unga röster som kanske annars inte får komma fram och inspirera dem att satsa på det egna berättandet och skrivandet.

Årets antologi Vi ser, vi känner, vi kämpar är den sjätte i ordningen. Här ryms allt från en drabbande essä om en ung rasifierad kvinnas vardag där smygrasismen lurar överallt till finstämd prosalyrik om det där första, skälvande mötet med en annan människa.

Medverkande: Moa Liem, Thess Steneskog, Ali Zardadi, Yosra Ali, Christie Gutierrez Haddad, Zeinab Muse, Anna Akopyan, Maja Wetterqvist, Naima Oday

BM-debutant HT18

Ansökningsperioden för nästa omgång av BM-debutant är öppen. Den sökande ska gå i årskurs 9 eller gymnasiet under höstterminen 2018 och bo i något av följande områden: Rinkeby-Kista, Hässelby-Vällingby, Spånga-Tensta, Enskede-Årsta-Vantör, Farsta och Södertälje. Nästa bok ges ut av Bonnier Fakta och man kan därför söka med både text och bild. Sista ansökningsdag är den 30 september. Läs mer här.

Stiftelsen Berättarministeriet driver sedan 2011 utbildningscenter för barn och unga i områden med hög arbetslöshet. Verksamheten bedrivs i Husby, Hagsätra, Södertälje och Göteborg. Berättarministeriet vill på ett kreativt och lustfyllt sätt inspirera barn och unga att erövra det skrivna ordet och därmed aktivt kunna delta i samhällslivet.

Presskontakt
Fanny Siltberg, pressansvarig
fanny.s@berattarministeriet.se
073 - 682 31 25