Bonnier Carlsen, 2024-01-09

Önskesnön – ny stämningsfull bok om Lugo och Lill

Nu utkommer Önskesnön, uppföljaren till Hemligheter överallt. Lugo och Lill är vänner och bor tillsammans i ett rött, lite knasigt hus. Lill är liten och Lugo är stor. Lugo stannar helst hemma och pysslar i trädgården och Lill ge sig gärna ut på äventyr. Hon har svårt för att sitta still och vill hitta på saker.

Vill man ha ett lagom stort äventyr och tycker om att titta på detaljer, då är Lugo och Lill-böckerna perfekt läsning. Det finns massor att titta på. Både stora och små kan ha glädje av böckerna. Anna Lundgrens poetiska och varma texter kompletteras av Maya Jönssons generöst flödande akvareller.

Lärarstöd – pyssla med hjälp av böckerna

I det här materialet finner du förslag på frågor som du kan använda dig av vid högläsning. Vi går in i den första och den andra boken, som båda innehåller flera ämnen som du och barnen kan fördjupa er i. De sista sidorna i PDF:en är till för att skriva ut och pyssla med. Ladda ner lärarstödet.

Lugo och Lill. Önskesnön

Är det en magisk kula som Lill hittar bland bråten på vinden? En kula som kan uppfylla önskningar? Lugo och Lill är bästa vänner. Lugo är stor och Lill är liten. En av dem älskar spännande äventyr, den andra vill helst ha lugn och ro. Lugo och Lill. Önskesnön är en magisk vinterberättelse.

Lugo och Lill. Hemligheter överallt

Lugo och Lill är bästa vänner. Lugo är stor och Lill är liten. En av dem älskar äventyr, den andra vill helst vara hemma. En dag upptäcker Lill ett märkligt hål i häcken som växer runt deras trädgård. Vad kan det finnas där inne?

Sagt om Hemligheter överallt

"Hemligheter överallt innehåller fenomenala bilder över hela uppslag och sidor som är suggestivt stämningsskapande, fyllda med kul detaljer. Det lugnt berättade men medryckande bildäventyret är lätt att högläsa." Tine Billing, Bibliotekstjänst

Om Anna

Anna Lundgren, född 1990 i Piteå, är bosatt i Malmö. Hon har studerat kommunikationsvetenskap vid Umeå universitet och arbetar som art director på en reklambyrå. Anna debuterade som författare 2017 och har skrivit både barn- och ungdomslitteratur.

Om Maya

Maya Jönsson är illustratören vars flödiga, finurliga och detaljrika akvareller för tankarna till Tove Janssons konstnärsskap men med en helt egen twist.