Bonnier Carlsen, 2019-08-23

Foto: Ivar Sjögren

Premiär för Halvdan Viking-teater på Vendeltidsdagarna

Martin Widmark och Mats Vänehems böcker om Halvdan Viking och Meija blir teater. Martin Widmark har skrivit manus till pjäsen Tors hammare som sätts upp av Teater Lukkan. Föreställningen har premiär på Vendeltidsdagarna den 24 och 25 augusti i Uppåkra, Lund.

Martin Widmark med vikingahövdingen Readwalt

Teatermanuset kommer att tillgängliggöras för skolor att kostnadsfritt ta del av för att kunna sätta upp egna föreställningar.

Om bokserien

Det finns tio böcker om vännerna Halvdan och Meia. Tillsammans råkar de ut för spännande äventyr där deras lojalitet, mod och påhittighet ställs på prov gång på gång. Upplev hur livet i Norden var på vikingatiden och följ med Halvdan och Meia ut i världen, från sagornas Island till den mäktiga staden Miklagård. Böckerna är skrivna av Martin Widmark och illustrerade av arkeologen Mats Vänehem.

Om Uppåkra

För 1 400 år sedan var Uppåkra ett sjudande, levande maktcentrum med en stor befolkning av krigare, handelspersoner och hantverkare och benämns ofta Lund före Lund.

Om Vendeltiden

Vendeltiden dateras till 550 – 790 i vår historia, tiden precis före vikingarna, och är den mellersta perioden av den yngre järnåldern och var den flärdfulla tidsperioden som föregick och formade vikingatiden och i förlängningen även vår egen tid.

Program och mer information om Vendeldagarna.