Bonnier Carlsen, 2019-12-12

Premiär för LasseMajas Detektivbyrå som serietidning

LasseMajas Detektivbyrå serietidning utkommer i butik den 23 januari. Serietidningen innehåller helt nyskrivna och nytecknade mysterier där läsaren får följa med Lasse och Maja när de löser mysterier i byn Valleby.

Egmont Publishing som ger ut tidningen är glada och stolta över samarbetet och tror att detta kommer att bli en populär tidning att prenumerera på.

Martin Widmark:

– När jag var liten läste jag och brorsan serier. Det var Tintin och det var Fantomen och många, många andra. Så ni kan förstå hur roligt jag nu tycker att det är att den alldeles första LasseMaja-serietidningen kommer ut!

Vill du prenumerera? Klicka här!

Om LasseMaja-böckerna

Serien med böcker om LasseMajas detektivbyrå finns översatta till ett trettiotal språk och har i Sverige sålt i ca tre miljoner exemplar. Ända sedan år 2008 har Martin Widmark toppat listan över de mest utlånade författarna, och han har kommit etta i Bokjuryn varje år sedan 2004.

Om senaste boken Jul i Valleby

Läs och lös julmysteriet tillsammans med barnens favorithjältar Lasse och Maja! Martin Widmark och illustratören Helena Willis har skrivit och ritat en stämningsfull och knasig berättelse med en ny klurig utmaning på varje uppslag. Vems fel är det att hela Valleby drabbas av strömavbrott och blir beckmörkt, mitt på självaste julafton? Lös koderna, hitta rätt i labyrinterna och räkna ut hur allting hänger ihop. Belöningen: ett härligt julfirande med alla favoritfigurer ur LasseMaja-böckerna.