Bonnier Carlsen, 2022-06-12

Foto: Shutterstock

Presentbokspärlor för sommarlovet

Äntligen är det tid för kalas. Skolavslutningar, dop och födelsedagar! Behöver du lite presentinspiration? Vi vill tipsa om några av våra mest älskade titlar, perfekt för knatten som ska börja förskolan eller ett litet födelsedagsbarn. Vi hoppas att ni ser fram emot dom ljusa, varma och festliga tiderna som ligger framför oss!

LasseMajas stora sommarlovsbok av Martin Widmark

Det blir ingen sommar utan LasseMajas sommarlovsbok - och i år är den extra fullmatad! I denna något tjockare bok hittar du nämligen två somriga noveller om Sveriges bästa detektivbyrå. I "Var är Sylvester?" måste Lasse och Maja hitta en apa på rymmen och styra upp en dressyrkurs för hundar – allt på en dag! Och i "Deckartävling i skolan" får eleverna i Valleby skola gnugga geniknölarna i en deckartävling. Kommer du på vilka luriga lögner som har smugit sig in i berättelsen?

Ålder 6–9

Köp LasseMajas Stora sommarlovsbok

Stora boken om Vips av Oskar Jonsson

Möt näbbmusen Vips, en glad och nyfiken filur som älskar sin skog och vill upptäcka naturen runtomkring. I denna samlingsvolym träffar Vips den lilla larven, hackspettsungen, uttern och den snabba ödlan. När de hamnar i knepiga situationer finns den lilla näbbmusen där för att hjälpa.

Ålder 3–6

Köp Stor boken om Vips

Den lekande barnkammarboken

Lekigt, busigt och tramsigt. Den lekande barnkammarboken är en fullspäckad samling lekar, fartfyllda sagor, sånger och ramsor för alla leksugna mellan 0 och 6 år. Här kan ni läsa för att få lekinspiration och sysselsättningsidéer för alla tillfällen. Följ med på ett byggäventyr, besök glassharen i glassbaren, inspireras av både klassiska och nyare lekar, sjung med den hoppiga gräshoppan – och mycket mer! Läs, lek, sjung och lyssna tillsammans!

Ålder 3–6

Köp Den lekande barnkammarboken

Samlade sagor av Maria Nilsson Thore

Med säker linje och flödande akvarell har Maria Nilsson Thore genom åren gett oss massor av stämningsfulla bildvärldar att utforska. I hennes böcker har vi, bland annat, fått möta geparden Petra och hennes prick, ett gäng radhus-zebror och frihetstörstande fåglar; två vänner separerade av ett hav, en levnadsglad hamster och tre små förskoleknattar. Med en filosofisk finurlighet skildrar Maria Nilsson Thore både det stora och det lilla i livet, och med enorm värme och humor har hon skapat bilderböcker som man vill återkomma till om och om igen.

Ålder 3–6

Julia sångbok av Eva Eriksson och Lisa Moroni

Sjung tillsammans med Julia! Eva Eriksson och Lisa Moroni har skapat en serie varma och mysiga småbarnsböcker om Julia. I ”Julias sånger” hittar du 12 välkända barnvisorna. Sjung med när Julia gömmer tummen, styr sin båt, tittar ut ur ett hus vid skogens slut, eller leker mormors lilla kråka och björnen sover. Oemotståndliga, småbarnsnära och ljuvliga illustrationer som inspirerar till rörelse, sång och skratt. Sjung och lek tillsammans med Julia, mamma, mormor och hunden Soda!

Ålder 0–3

Köp Julias sångbok

HALLÅ! En brokig samling av Stina Wirsén

Komplett pekbokssamling för bebisar. Titta in hos liten Skär som vill leka kurragömma, peka och titta i en prunkande trädgård eller sjung och banka tillsammans med alla de brokiga. Trygg vardagsigenkänning och modig bildkonst för både stora och små. Allt serverat med massa lekfullhet, humor och virvlande bilder.

Ålder 0–3

Köp Hallå! En brokig samling

Min egen bok om att börja förskoleklass av Katja Tydén och Soile Lillnor

Boken som får varje barn att se fram emot skolstarten!

Att börja i skolan är en av de allra största förändringarna i ett barns liv - Det här är boken som gör det tryggt och roligt! I denna bok möts fakta och berättelser om skolstarten med möjligheten för barnet att göra boken helt personlig. Specialpedagogen Soile Lillnor berättar allt ett barn kan behöva veta om vad som händer i klassrummet, på fritids, i matsalen och på skolgården. Barnets egna förväntningar, funderingar och förhoppningar fångas skickligt upp i fylla-i-övningar som inte kräver att man kan skriva själv. På så vis blir varje bok unik för varje ägare.

Ålder 6–9

Köp Min egen bok om att börja förskolesklass