Bonnier Carlsen, 2020-09-08

Foto: Caroline Andersson Renaud

Sarah Sheppards dinosaurieböcker blir animationsserie

Augustnominerade Sarah Sheppard är barnens favoritfaktanörd och okrönta dinodrottning. Nu är SF Studios i full produktion av den nya animationsserien Dino Deluxe, som baserar sig på Sheppards populära dinosaurieböcker: Dino Deluxe, Massor av Dinosaurier och Varning för Köttgänget.

Pella Olsson, som står bakom de två Kristallennominerade säsongerna av SagaSagor, kommer att regissera serien. Premiär beräknas till senvåren 2021.

– Vi är mycket stolta och glada att få producera denna både lärorika och otroligt roliga serie om dinosaurier, som vi hoppas kommer att locka både små och stora barn. Det känns dessutom särskilt kul att vi får fortsätta samarbetet med det fantastiskt begåvade team som stått bakom animationen till SagaSagor”, säger Ina Sohlberg, producent SF Studios, i ett pressmeddelande.

Dino Deluxe är en animerad infotainmentserie för 3- till 7-åringar i 10 avsnitt à 7 minuter. Varje avsnitt kommer att berätta intressanta fakta om olika dinosaurier, samt lyfta vad som hände när dinosaurierna försvann, hur stora de egentligen var, vilka släktingar de har och hur de levde.

En perfekt första bok för unga dinosaurieälskare

 Fakta och fantasi bygger tillsammans upp vår bild av dinosaurierna, och än idag gör man nya fynd som förändrar det man tidigare trott sig veta om dessa urtidsdjur. Och det är särskilt detta med fantasi och fakta som gör Sarah Sheppards böcker så bra. Alla fantastiska fakta finns här, men hon tar också ut svängarna när det gäller till exempel färger (nej, dinosaurier måste inte vara gråbruna, de kan ha varit knallgröna).

Om Sarah Sheppard

Sarah Sheppard är författare och illustratör. Efter en universitetskurs i paleontologi blev hon dinosauriefantast och skrev faktaboken Massor av dinosaurier som nominerades till Augustpriset för bästa barn- och ungdomsbok 2008. Hösten 2020 är hon aktuell med boken Mystiska platser & olösta mysterier som utkommer den 8 september på Bonnier Carlsen.