Bonnier Carlsen, 2020-06-29

Succén Musse & Helium flyttar in hos Bonnier Carlsen

Sveriges ledande förlag för barn- och ungdomslitteratur inleder ett långsiktigt samarbete med skaparna av Musse & Helium. Samarbetet avser en ny, andra serie med de populära karaktärerna samt rättigheterna att ge ut bok fem i den redan mycket framgångsrika första serien.

– Jag har länge med beundran följt Musse & Heliums framfart och imponerats av det avtryck som skaparna Camilla och Maxim på kort tid gjort såväl i bokbranschen som hos barnen. Jag tror verkligen vi bara sett början på framgångssagan. Att skaparna av en sådan supersuccé väljer att samarbeta med Bonnier Carlsen känns både hedrande och roligt. Detta blir en viktig del i vår ambition att flytta fram positionerna för såväl Bonnier Carlsen som för barnlitteraturen i stort, säger Mattias Fyrenius, förlagschef på Bonnier Carlsen.

Musse & Helium är skapad av Camilla Brinck och Maxim Kalmér och läses av framförallt barn i åldrarna 3 till 12 år. Serien har rönt stora framgångar och har konstant legat på topp 20-listan över mest sålda barn- och ungdomsböcker sedan april 2019. Den ges ut både som ljudsaga och i tryckt format. I utgivningen som nu planeras ligger såväl aktivitetsböcker som andra typer av böcker som kommer att ge läsarna möjlighet att dyka ännu djupare ner i Musse & Heliums värld.

– Det ska bli mycket spännande att utveckla våra karaktärers berättelser och äventyr tillsammans med Bonnier Carlsen. De har stor erfarenhet av att bygga världar som fascinerar och engagerar barn och vi är säkra på att Musse & Heliums magiska värld kommer att bli ännu mer magisk, säger Camilla Brinck, som tillsammans med Maxim Kalmér skapat Musse & Helium.

Musse & Helium producerades ursprungligen som en ljudsaga. Den nådde en stor publik i ljudformatet och ges sedan 2018 också ut i tryckt format av B. Wahlströms förlag. Förlaget har hittills givit ut fyra böcker, men den femte och sista delen i den första serien kommer att ges ut av Bonnier Carlsen.

– Camilla har redan visat att hon har en helt unik förmåga att skapa historier och karaktärer som verkligen lockar barn till läsning och lyssning. Att som förläggare få möjligheten att stötta Camilla i det arbetet vidare är verkligen en ynnest, säger Ulrika Caperius, ansvarig förläggare på Bonnier Carlsen.

Den första boken i den nya serien är planerad till våren 2021. Utgivning av Musse & Helium del 5: Den sista kampen är planerad till november 2020.

För mer information, kontakta:

Mattias Fyrenius, förlagschef, Bonnier Carlsen, 08-696 89 30, mattias.fyrenius@bonnierforlagen.se

Maxim Kalmér, Musse & Helium, 070-468 67 83, maximkalmer@gmail.com

Rickard Andersson, PR-ansvarig, Bonnierförlagen, 076-695 83 47, rickard.andersson@bonnierforlagen.se