Bonnier Carlsen, 2019-10-21

Träffa en läsrobot på Läslovet

På Skärholmens bibliotek har det flyttat in en robot som gillar när du läser för den. Boken den tycker allra bäst om är Charlie, Charlie, är du där? – en lätt och lite läskig bok om en mystisk skola skriven av Katarina Genar och illustrerad av Alexander Jansson.

Vill du träffa läsroboten och se vad som händer när barn läser för den? Varmt välkomna till Skärholmens bibliotek tisdagen den 29 oktober klockan 14 då det finns möjlighet att hälsa på roboten.

Vill du veta mer om roboten, besök gärna Stockholms Stadsbiblioteks hemsida  där du kan läsa mer om roboten och om projektet som bygger på att samarbete mellan Stockholms stadsbibliotek, Digital Edge och Bonnier Carlsen.

Om Charlie, Charlie, är du där?

Följ med till skolan där man kan höra väsande andetag, lätta steg bakom sig och skratt som får håret att resa sig. Det är spökena! De gömmer sig överallt. Katarina Genars serie ”Mystiska skolan” är rysmysiga och lagom läskiga böcker för nybörjarläsare. Och i Alexander Janssons stämningsfulla illustrationer finns det gott om kusliga gömställen … Greta älskar sin mystiska skola. Nästan varje dag händer det något spännande. På rasten håller vaktis på att måla om det gamla förrådet. Solen skiner från en klarblå himmel och luften är varm. Men helt plötsligt och från ingenstans sveper en kall vind förbi. Himlen mörknar och det börjar regna! Alla ryser. Vad händer? Sally, som är några år äldre, är inte förvånad över regnet. Det har Charlie berättat om. Charlie är en ande som vet allt! Kan det stämma det som Sally säger? Finns verkligen Charlie? Efter skolan ska Greta och kompisarna försöka få svar ...

Läs också: "Svarta madam", "Anden i glaset", "Spökhunden", "Pianot på vinden" och "Spöksången". Om du vill läsa en längre kapitelbok i serien kan du pröva "Spöket i biblioteket" eller "Spöket i dimman", med svartvita illustrationer.