Bonnier Carlsen, 2023-02-07

Foto: Shutterstock

Vabruari – boktips för alla småbarnsföräldrar

Boktips för alla småbarnsföräldrar som tycker att månaden borde döpas om till vabruari. Vi har vi har gjort ett urval av aktuella bilderböcker som du kan läsa tillsammans med ditt barn när ni är hemma från förskolan och skolan. Håll ut, snart är det vår!

Småspråkarnas babytecken av Maria Strutz, Andrea Wallenberg och Oskar Jonsson

Här finns utvalda ord som används ofta under de första åren och samlat allt ni behöver veta för att komma i gång med tecknandet. Titta, peka, läs och utforska tillsammans hemma eller på förskolan. På varje sida finns qr-koder till filmer där vi visar hur tecknen ser ut.

Köp Småspråkarnas babytecken

0-3 år

Hoppsan, Bobo av Maya Jönsson

Bobo packar ryggsäcken för att gå ut och träffar vännerna, bygga snögubbe, åka skridskor, fika och ha skoj! I härligt karamelliga kulörer förmedlar Maya Jönsson ett vinteräventyr med rytm och känsla. Läs, titta och peka tillsammans med Bobo och vännerna på äventyr i snön.

Köp Hoppsan Bobo

Ålder 0-3 år

Alla tre snorar av Maria Nilsson Thore

Välkommen till förskolan Ärtan! Esters näsa rinner och snorar. Det kladdar överallt! Hon är visst lite varm om pannan också. Medan Ester väntar på att mamma ska komma och hämta får hon ligga i myshörnan. Orättvist tycker Idde och Valle. I böckerna om förskolan Ärtan kan barnen känna igen sig i situationer som kan uppstå när man måste samsas med andra.

Köp Alla tre snorar

0-3 år

Stopp! av Maria Altés

Familjens lilla hund är en väldigt DUKTIG VOVVE och alla älskar honom hejdlöst. Han sorterar gamla tidningar och tar hand om tvätten, ser till att familjen får fart under fötterna när de är ute på promenad, bäddar deras sängar och mycket mer. Men en sak kan den lilla vovven inte förstå ... Humoristisk och ömsint kärleksförklaring till människans bästa vän av prisbelönt författare.

Köp Stopp!

Ålder 3-6 år

Bojan och betongbilen av Johan Anderblad och Filippa Widlund

Bojan bygger ett höghus av klossar. Men hjälp, huset välter! Du får ordna en grund som huset kan stå på, säger mamma. Bojan gör en husgrund av modellera. Men hur bygger man egentligen grunden till ett riktigt hus? frågar Bojan. Med hjälp av betong som körs dit med betongbilen, svarar mamma. Hon har kört betongbil och kan berätta allt om hur det fungerar på ett bygge.

Köp Bojan och betongbilen

Ålder 3-6 år

Super-Charlie och lejonjakten av Camilla Läckberg och Millis Sarri

Ett fall för Super-Charlie, världens ovanligaste bebis! När Storebror ska hämta sin fotboll i garaget gör han en fasansfull upptäckt. Där lurar en fara som hotar hela familjen. Rasande vilddjur är ingen barnlek. Här krävs ett modigt hjärta och starka nypor. Och inte minst en listig lillebror.

Köp Super-Charlie och lejonjakten

Ålder 3-6 år

National Geographic: Dinosaurier, Mumier och Ponnyer av Kathleen Weidner Zoehfeld/Elisabeth Carney/Laura Marsh

Översättare: Olivia Demant

Utforska världen med dessa fantastiska fotofaktaböcker. Lättläst för den som nyss lärt sig läsa. Här finns spännande och informativa texter som berättar om dinosarier, mumier och ponnyer, med foton som illustrerar och stödjer det man läst och lärt sig. Favorit för faktatörstande unga läsare.

Köp Dinosaurier

Köp Mumier

Köp Ponnyer

6-9 år