Bonnier Carlsen, 2021-09-06

Foto: Stefan Tell

Vinnarboken är här

Kung Pow: Akumas barn är skapad tillsammans med elever på Bäckaskolan i Gnosjö!

Hösten 2020 utlyste Bonnier Carlsen en tävling tillsammans med författarna till böckerna om Kung Pow, Ola Lindholm och Johan Lindqvist. Tävlingen gick ut på att hitta på en skurk, och därmed huvudintrigen, till nästa Kung Pow-bok.

Av de över 350 bidragen som kom in, knep Julia, Anton, Milton och Joel i årskurs 6 på Bäckaskolan i Gnosjö första pris för sitt kreativa bidrag om en riktigt ond vetenskapsman. Och nu är boken här; Kung Pow: Akumas barn!

I Kung Pow: Akumas barn har 57 föräldralösa elever försvunnit från internatskolor i Tokyo. Sam, Ju och Aisha åker till Japan för att hitta dem. De inser snart att uppdraget är mycket farligare än de någonsin trott: Mästare Ju blir omringad av den japanska maffian, Aisha pistolhotas och Sam kidnappas. I fångenskapen ser Sam de andra kidnappade barnen. De har blivit vildsinta och övermänskligt starka efter att Akuma, djävulen, sprutat in en giftgrön vätska i deras blod.

Foto: Stefan Tell

Ola och Johan:

– En ond vetenskapsman som kidnappar barn och sedan gör farliga experiment på dem – kan man hitta en hemskare skurk? Nej! Och när det visar sig vad experimentet går ut på blir det ännu läskigare. Dessutom utspelar sig äventyret på en cool plats som erbjuder ännu mer spänning. Julia, Anton, Milton och Joel har genom sin fantastiska fantasi verkligen inspirerat oss, säger Ola och Johan.

Djävulsk action och galen humor

57 barn har försvunnit spårlöst från skolor i Tokyo. Sam, Aisha och Mästare Ju får ordern att hitta dem. Men det som ser ut som ett enkelt uppdrag förvandlas snart till en blodig kamp för mänsklighetens framtid. För i skuggorna lurar ett odjur med vidriga planer. När Mästare Ju plötsligt försvinner står Sam ensam kvar – öga mot öga med den fruktade Akuma.

Ola Lindholm och Johan Lindqvist är båda verksamma inom tv-branschen, och har känt varandra sedan de var barn. Kung Powböckerna skriver de utifrån vad de själva gillade att läsa när de växte upp. Det är böcker som bjuder på underhållning, fartfyllda scener och action