Bonnier Carlsen, 2020-08-28

Foto: Stefan Tell

Bäst i test med David Sundin "Årets underhållningsprogram"

SVT:s Bäst i test utsågs till "Årets underhållningsprogram" på Kristallengalan som gick av stapeln på TV4 under torsdagkvällen. Bäst i test leds av David  Sundin och Babben Larsson. Programledarna var även nominerade i kategorierna "Årets manliga programledare", "Årets kvinnliga programledare" samt "Årets program". David Sundin är även aktuell med sin barnboksdebut Boken som inte ville bli läst.

Lyssna på David i Sommar i P1

Debut som barnboksförfattare

Komikern och tv-profilen David Sundin är aktuell med sin barnboksdebut Boken som inte ville bli läst, en humoristisk bok för barn som tar hjälp av vuxna eller andra läskunniga för att läsa sina böcker. 

Boken som inte ville bli läst är en hyllning till gemenskapen som uppstår vid högläsning. Den är också en hyllning till den fysiska boken som format. Eftersom berättelsen involverar bokens fysiska form kommer den inte att finnas som e-bok eller ljudbok. För att det i de formaten inte går att förmedla samma upplevelse av boken – och för att boken helt enkelt inte vill.

David Sundin:

Foto: Stefan Tell

– Jag älskar att läsa för mina barn och har tänkt mycket på hur man kan bjuda in till lite samarbete mellan uppläsaren och lyssnaren. När ett barn väljer att få Boken som inte ville bli läst uppläst för sig tvingas den vuxna att kanske tassa en liten bit utanför sin komfort-zon och bli kreativ, lekfull och att säga saker som kanske annars glöms bort – som till exempel ”jag älskar dig", säger David Sundin.

Om David Sundin

David Sundin är före detta copywriter och skribent, numera manusförfattare, komiker, skådespelare och programledare (senast för Melodifestivalen). Boken som inte ville bli läst speglar att David Sundin definitivt har barnasinnet kvar, något han även visat genom sin medverkan i TV-program som Bäst i Test och Sommarskuggan. I höst är han även aktuell med standup-föreställningen Nya Svenska Ord samt i rollen som Harry i långfilmen Se upp för Jönssonligan.