Bonnier Carlsen, 2020-07-13

Foto: Oscar Lovnér

Böckerna om LasseMajas Detektivbyrå blir ny tv-serie på C More

LasseMajas Detektivbyrå löser mystiska och kluriga fall i C Mores nya stora satsning.  I jul kan hela familjen samlas och låta sig underhållas av en nyfilmad tv-serie i sex delar.

Foto: Thron Ullberg

Inspelning pågår

Tv-serien filmas i Luleå och Boden nu under sommaren. I rollerna som Lasse och Maja ser vi Elis Nyström (Panik i tomteverkstan) och Ellen Sarri Littorin (RevanschDen inre cirkeln). Polismästaren spelas av Anders Jansson (Hipp Hipp, Halvvägs till himlenStarke Man). Den kompletta stjärnspäckade rollistan presenteras senare i höst.

Varje avsnitt bygger på en LasseMaja-bok

Den nya tv-serien bygger på de framgångsrika och älskade böckerna om LasseMajas Detektivbyrå av Martin Widmark och Helena Willis. En LasseMaja-bok ligger till grund för varje avsnitt och har inte filmatiserats tidigare. Den första säsongen bygger på följande böcker: Brandkårsmysteriet, Skolmysteriet, Modemysteriet, Kyrkomysteriet, Sjukhusmysteriet och Kärleksmysteriet.

Josefine Tengblad, dramachef på C More och TV4:

– Det är en dröm att LasseMajas Detektivbyrå flyttar in till oss på C More! I snart 20 år har LasseMaja präglat flera generationer av barn och vuxna, och såväl böckerna som julkalendern och filmerna är att betrakta som nästintill klassiker. Nu tar LasseMajas Detektivbyå nya steg och blir en modern tv-serie som utspelar sig i nutid i vår digitala streamingvärld. Vi har stora förhoppningar om att serien kommer att samla hela familjen i jul och lösa mysterierna tillsammans med Lasse och Maja. Med FLX och väldigt duktiga talanger både framför och bakom kameran så känns det här väldigt lovande.

Högkvalitativt drama

LasseMajas Detektivbyrå är en av flera satsningar på högkvalitativt drama för barn och ungdomar som C More och TV4 just nu gör.