Bonnier Carlsen, 2021-03-03

Finalister i Storytel Awards

Nu har lyssnarna sagt sitt. Omröstningen i Storytel Awards är avslutad, rösterna räknade och finalisterna utsedda. Ljudboken som inte ville ta slut och Detektivmysteriet har gått vidare till jurygruppen som utser vinnaren i kategorin Barn. De slutgiltiga vinnarna i alla kategorier presenteras den 29  april på Storytel Awards digitala gala.

Ljudboken som inte ville ta slut av David Sundin

Författaruppläsning

Det var en gång en liten person som skulle lyssna på en ljudbok. Det skulle den lilla personen inte ha gjort. Den lilla personen råkade nämligen välja en ljudbok som inte ville ta slut och som gjorde allt i sin makt för att inte ta slut.

Man kan ju fråga sig hur man ’råkar’ välja en ljudbok som inte vill ta slut och nog är det så att man får skylla sig själv när ljudboken till och med heter Ljudboken som inte ville ta slut. Men nu är det som det är och det kommer att bli som det blir. Du kommer att lyssna på en ljudbok. Och den kommer inte att slut.

Ljudboken som inte ville ta slut är en fristående uppföljare till David Sundins succé Boken som inte ville bli läst och är en humoristisk ljudbok som leker med historiska händelser, fåniga påhitt, parallella meta-universum och filosofi. Men i huvudsak – trams. Oändliga drivor med trams.

Detektivmysteriet av Martin Widmark och Helena Willis

Inläsare Johan Ulvesson

Böckerna om LasseMajas detektivbyrå är Sveriges mest sålda barnböcker och har en unik ställning i barnboksverige. Men i denna bok får Lasse och Maja för första gången en utmanare … Detektivmysteriet är del tjugonio i serien om LasseMajas detektivbyrå av Martin Widmark och Helena Willis.

En ny detektiv i stan! När en värdefull tavla stjäls från Vallebys museum dyker stjärndetektiven Torkel Nööt upp från ingenstans. Han verkar veta allt om Vallebyborna och hans detektivkunskaper verkar till och med vassare än Lasse och Majas! Snart har Torkel Nööt pekat ut taveltjuven och dessutom blivit allas favorit. Till och med polismästaren låter sig övertygas av hans självsäkra framfart och arresterar muttrande den utpekade. De enda som inte låter sig tjusas är Lasse och Maja. Är de bara avundsjuka, eller är det något skumt med stjärndetektiven? Varför är han så insatt i Vallebybornas liv? Och hur kan han lösa fallet i en sådan raketfart? Allt verkar ju gå som på räls …