Bonnier Carlsen, 2019-06-09

LasseMajas detektivbyrå blir lekplats

Härbreparken i Skogås har förvandlats till Valleby, staden där LasseMajas detektivbyrå löser mysterier. Lekplatsen har byggts av Lekplatsbolaget som gestaltat Helena Willis illustrationer.

Den 15 juni kl. 14.00 – 16.00 invigs den nya lekplatsen med dans, musik, tipspromenad, fika och lek. Samhällsbyggnadsutskottet ordförande Malin Danielsson håller tal.

Helena Willis:

– Jag är så väldigt glad över den här fantastiska lekparken som barnen i Skogås nu får leka i allt vad tygen håller. Det är för mig som tecknare en otroligt rolig och overklig känsla att vandra runt i en stad som jag själv har ritat. Att mina hus nu finns på riktigt är magiskt. Lekplatsbolaget som har byggt med själ och hjärta är verkligen riktiga stjärnor. De tar barns lekmiljö på det största allvar, men med stor fantasi och glimten i ögat.

Martin Widmark:

– Det är alltid spännande att se LasseMaja i nya gestaltningar som teater, film och nu lekplats! Jag är så stolt och glad över att barnen i Skogås nu kan besöka Valleby och knacka på hos Muhammed Karat, prästen, Dino Panini och de andra. Det här måste vara en av Sveriges finaste lekplatser. Tack till kommunen och Lekplatsbolaget.

LasseMajas detektivbyrå

Böckerna om LasseMajas detektivbyrå av Martin Widmark och Helena Willis toppar ständigt listorna över de mest sålda och mest utlånade barnböckerna. Sedan starten 2002 har det blivit 28 mysterier och bokserien har gestaltats som adventskalender, teater, film, radioprogram och utställningar.