Bonnier Carlsen, 2019-12-09

Nelly Rapp gör debut på biograferna

Författaren Martin Widmark och illustratören Christina Alvners populära bokserie om Nelly Rapp gör debut på biograferna nästa år.

Nelly Rapp är i dag barnens favorit. Bokjuryn - där barnen själva röstar fram föregående års bästa böcker - har placerat Nelly Rapp i topp flera år i rad. Böckerna handlar om 10-åriga Nelly som utbildas vid Monsterakademin. Där får hon lära sig allt hon behöver veta för att kunna bekämpa monster och odjur som kan dyka upp när man minst anar det.

Biopremiär lagom till halloween

I den första filmen får vi följa hur Nelly kommer i kontakt med Monsterakademin för allra första gången. Filmen kommer att utspela sig på ett höstlov, när Nelly Rapp har skickats till sin morbror Hannibal. Hon får reda på att han är en monsteragent och blir snart även själv indragen i samma arbete.

Matilda Gross, som tidigare varit med i "Matilda the musical", kommer att spela huvudrollen och i de övriga rollerna syns bland andra Johan Rheborg, Marianne Mörck, Björn Gustafsson och Lily Wahlsteen. Filmen regisseras av Amanda Adolfsson med ett manus skrivet av Sofie Forsman.

Biofilmen ska ha premiär lagom till halloween nästa år. Se en teaser för filmen här.

Om Martin Widmark

Martin Widmark är kanske mest känd som författaren bakom succéböckerna om LasseMajas detektivbyrå, men han har även uppmärksammats för sitt engagemang för barn och läsning. Ända sedan år 2008 har han toppat listan över de mest utlånade författarna, och han har kommit etta i Bokjuryn varje år sedan 2004. Nelly Rapp är den senaste av Widmarks karaktärer som blir film.

Om Christina Alvner

Illustratören, serieskaparen och författaren Christina Alvner har illustrerat de närmare 20 Nelly Rapp-böckerna som kommit ut hittills. Tillsammans med Martin Widmark tilldelades Christina Bokjuryns 1:a pris (kategorin 7-9 år) 2004, 2008 och 2009. Christinas alster har visat på utställningar både utomlands och i Sverige.