Meny
Hitta:
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
Lisa Moroni

Foto: Stefan Tell

Författarbilder

205145 236040 236041 205144 205143 205142 236042 236044

Lisa Moroni

Jag är född 1983 och uppvuxen i Älta. Nu bor jag i Tyresö med man, barn och hund. När jag inte leker med dottern eller promenerar med hunden skriver och illustrerar jag barnböcker.
Jag har skrivit och ritat i hela mitt liv. Jag vet inte hur många små sagor, dagböcker och ritblock som gömmer sig nere i källarförrådet.
Gymnasietiden var hur kul som helst, gick estetiska programmet med inriktningen konst- och formgivning på Värmdö gymnasium. Jättehärligt att få vara kreativ om dagarna! Men där någonstans förstod jag också hur svårt det är att faktiskt kunna försörja sig på sin konst. Nej, jag skulle nog ha ett ”riktigt” jobb ändå, med lön varje månad och utan krångel.
Efter att ha provat på en massa olika jobb, pysslat med foto och rest långt och länge kom jag till en punkt där jag undrade vad jag skulle göra nu. Och under resten av livet. Den kära gamla framtidsångesten! Men svaret var ändå rätt självklart, jag visste ju redan vad jag älskade att göra. Skriva. Och rita. Och visst, det är inte ett nio till fem-jobb med lön varje månad, men det är ju det här jag brinner för. Och jag måste nog jobba med det jag brinner för i alla fall.
Det var när jag gick Barn- och ungdomslitteraturlinjen på Skrivarakademin, Folkuniversitetet (2008), som skrivandet verkligen tog fart. Debutboken ”Se upp för krokodilen!” skrev jag just under den tiden. Men den blev liggande ett bra tag innan jag vågade mig på att gå vidare med den. För lite småläskigt är det faktiskt att ge ut en bok tillsammans med min väldigt duktiga mamma. Men väldigt roligt också! Mer roligt än läskigt.
Det är intressant, hur det kan vara i livet. Antingen står det stilla, eller så händer allt på en gång. Inte nog med att jag jag äntligen jobbar med det som jag älskar att göra, jag har nyligen blivit mamma också!


13 juli 2017

Bonnier Carlsens nyheter i augusti–september
Filmdagbok för alla mina fans – så blev Det långa loppet film av Jeff Kinney Recensionsdag:...
Läs mer

20 september 2016

Kurrans skatt utsedd till Årets bok
Lisa Moronis ”Kurrans skatt” har utsetts till Årets bok av Lilla bokbryggan LISA MORONIS...
Läs mer

25 januari 2016

Varmt välkommen på barnboksfrukost hos Bonnier Carlsen
Varmt välkommen på barnboksfrukost hos Bonnier Carlsen! Fredagen den 5 februari berättar vår...
Läs mer
Visar 2 av 3

Visa alla

Titel / Författare
Ålder
Genre
Datum
Skriv ut
ajaxLoader
Visar 8 av 11 träffar