Den magiska kappan

Författare: Katarina Genar
Illustratör: Lina Bodén
Köp boken Lyssna på boken Provläs

Utgivningsdag: 2012-09-03
Recensionsdag: 2012-09-17

Mediakontakt: Tove Kullenberg

På sin 11-årsdag får Livia den finaste röda kappa hon kan tänka sig. Att den är begagnad syns knappt. Men vem kan ha ägt kappan före henne? Tanken släpper inte taget. Mystiskt spännande, tät och suggestiv barnroman i bästa Maria Gripe-stil av kritikerrosade Katarina Genar.

Livia kan inte skiljas från sin nya kappa. Så fort hon tar den på sig känner hon att det är något speciellt med den, så i dag har hon den även i skolan trots att den nästan är för fin. Det är ju ändå hennes födelsedag! Och hon bara måste visa den för sin kompis Klara. Men Klara tycker att kappan är stickig och obehaglig. Livia blir ledsen – sedan Klara flyttade är allt så annorlunda mellan dem. Förut, när de bodde grannar, var de bästisar och tyckte alltid lika. Men nu ses de nästan bara i skolan. På vägen hem känner Livia sig ensam och utan att hon riktigt vet hur det går till tar hon en ny väg, över kyrkogården. Plötsligt står hon framför en liten grå gravsten. Den tillhör Elin. Elin som blev 11 år.

" ... här ryms inte bara en utan två världar, inte bara ett nu utan också ett då /.../ Utan att göra avkall på någonting har hon effektivt och okonstlat skrivit en spännande, gripande och mänsklig berättelse. Elins dagboksanteckningar fyller inte ens 20 sidor totalt, men ändå finns här ett helt livsöde."
Åsa Warnqvist, SvD

"Katarina Genars tredje bok är hennes allra bästa. I den gåtfullt suggestiva berättelsen Den magiska kappan (BonnierCarlsen) är det en röd secondhandkappa – Livias elvaårspesent från kärleksfulla föräldrar – som får agera trollstav, magiskt äpple eller slumpens hantlangare /.../ Kan en kappa vara besjälad?"
Lena Kjersén Edman, Västerbottens-Kuriren

"Med ”Den magiska kappan” skapar Katarina Genar ytterligare en gåtfull värld där det mystiska blandas med det helt vanliga och vänliga. Boken är en riktig bladvändare och det är både spännande och mysigt att vistas i Livias värld. Parallellt med den nutida berättelsen /.../ Katarina Genars språk har en alldeles egen ton, och hon lyckas med konststycket att skapa en spännande historia utan att göra avkall på vare sig gestaltning eller existentiell tyngd.
Marie Pettersson, Landskrona Posten

"Katarina Genar skriver underbara romaner med mystiska inslag för åldern 9–12 år. Den magiska kappan handlar om Livia som får en vacker röd kappa på 11-årsdagen. Så fort kappan kommer i hennes ägo börjar märkliga saker hända."
Annelie Henrysson, Karlshamns Allehanda

"Som mys-rys för unga läsare är denna bok perfekt."
Belinda Graham, Tidningen Kulturen

"Denna bok är gripande och fylld med spännande och mysig text. De 108 sidorna hade gärna fått vara fler."
Linnea Lundqvist 12 år, KP

" ... vi dras in i en berättelse som är både spännande och kuslig men framförallt väldigt varm /.../ Bokens författare, Katarina Genar, har också skrivit Pensionat Vidablicks gåta som röstades fram som 2011 års bästa bok av eleverna på Rödseskolan i Oskarshamn."
http://boktradet.blogspot.se/2012/10/den-magiska-kappan.html?m=1

"Katarina Genar har fått mycket uppmärksamhet för sina två tidigare böcker. Hon har jämförts med Maria Gripe och den jämförelsen passar även Den magiska kappan. Katarina Genar har ett vackert språk som lämpar sig för magi. Hon mejslar fram sina karaktärer och miljöer på ett stämningsskapande sätt /.../ Författaren lyckas knyta ihop berättelsen på ett trovärdigt sätt när hon skapar ett möte mellan Livia och en gammal man som har viktiga saker att berätta för henne. Lina Bodén har gjort en suggestiv omslagsbild i djuprött."
Christina Wedenmark, BTJ-häftet 1211

"Den här boken hade jag älskat när jag var 10-12 år, speciellt känslan av mystik när då- och nutid möts."
Cecilia Nilsson, Trelleborgs Allehanda

"Precis den här sortens stämningsfulla och mystiska böcker älskade jag när jag var i 11-årsåldern."

Bibliotekarien Malin Skön tipsar i Helsingborgs Dagblad 

"Katarina Genars tredje bok är hennes allra bästa. I den gåtfullt suggestiva berättelsen Den magiska kappan (BonnierCarlsen) är det en röd secondhandkappa – Livias elvaårspesent från kärleksfulla föräldrar – som får agera trollstav, magiskt äpple eller slumpens hantlangare /.../ Kan en kappa vara besjälad?"

Lena Kjersén Edman, Västerbottens-Kuriren

"Katarina Genars bok har sin egen stillsamma spänning, som inte är beroende

av några stora överraskningar. I maklig takt traskar den vidare mot det väntade slutet. Vägen dit är bitterljuvt sorglig, med tankeväckande paralleller till en tid då elvaåriga flickor ibland levde helt andra, långt dystrare liv än i dag. Berättelsen är enkel, liksom Katarina Genars chosefria språk, men budskapet, om samhörigheten mellan människor i olika generationer och med olika livsvillkor, hör till dem som tål att upprepas."

Maria Store, Södermanlands Nyheter

"För yngre läsare t.ex. lågstadiet eller kanske i mellanstadiet, kommer Den magiska kappan att vara en helt magisk bok /.../ Som mys-rys för unga läsare är denna bok perfekt, bra beskrivningar av allt från ljusbad och choklad med ostmacka till kondisfikande och den övergivna graven som tillhört Elin, 11 år/.../En bok ska inte bara vara bra att läsa utan också skön att hålla i och vacker att se på, och den här boken har allt.

Belinda Graham, Tidningen Kulturen

"En gnistrande saga fylld av spänning och magi."

Maria Redström Norrman, Varbergsposten

"Katarina Genar har skrivit tre böcker. Den senaste heter ”Den magiska kappan”. Gemensamt för hennes böcker är samtalen mellan yngre och äldre och att hon väver samman dåtid och nutid."

Ingrid Johansson-Hjortvid, Västerviks-Tidningen

"Genar skriver en förunderligt självklar och rak text, med texten påminner ändå om Maria Gripes universum, där vardagen innehåller öppningar mot det magiska och där sedan länge döda personer kan göra sig påminda."

Cecilia Lindemalm, Södermanlands Nyheter"

Jag tycker om Katarina Genars tidigare böcker men jag tycker allra bäst om Den magiska kappan! En bok att njuta av när man är i elvaårsåldern!"

http://biblioteksbubbel.blogspot.se/2012/10/den-magiska-kappan.html?m=1

"I Genars böcker är det en speciell stämning. Man känner att vad som helst är möjligt, att gångna tider finns kvar i tingen och husen omkring oss och att man kan lyssna på gamla minnen om man bara stannar upp och lyssnar ordentligt. Visst anas spöken (som när huvudpersonen i inledningen på Den magiska kappan drömmer om en blek flicka hon möter i dimmigt mörker) - men det blir aldrig läskigt. Mer som ett sätt att se igenom tiden till gångna tider. Man blir mycket påmind om Maria Gripes böcker när man läser Katarina Genar. Det är lite av samma stämning. Men jag tycker att Genars böcker är mer lättillgängliga än Gripes."

http://carolinalandin.blogspot.se/2012/10/den-magiska-kappan.html?m=1

"En suggestiv berättelse där fantasi och verklighet vävs samman till en fantastisk historia." Helena Ekberg Sjöstedt, BTJ-häftet"Språket är enkelt, sparsmakat, ibland poetiskt och flyter lätt som ett vårregn." Helena Ekberg Sjöstedt, BTJ-häftet

"Denna kärleksfulla och varma berättelse om Henrietta är en stark debut och jag ser fram emot fler böcker av Katarina Genar!" Helena Ekberg Sjöstedt, BTJ-häftet

"Fint berättat, i Maria Gripes anda, av debuterande Katarina Genar."

Staffan Engstrand, Nerikes Allehanda

"Det finns ett finstämt och tidlöst vemod över berättelsen om flickan Henrietta och hennes ensamhet som är lätt att tycka om. Hemtrevligt vardaglig, aldrig inställsam. Gåtfull och rätt sorgsen; fylld av saknad – och hemlig tröst. Jag ser fram emot nästa bok av debutanten Katarina Genar."

Margareta Wiman, Östgöta Correspondenten

"Katarina Genars språk flyter enkelt och självklart i ett nästan poetiskt tonläge. Porträttet av Henrietta är skarpt och levande /.../ en väl avrundad hjältesaga om barnet som ordnar allt, samtidigt som hon trösterikt skildrar samma barns förmåga att på egen hand bearbeta sin sorg över föräldrarnas skilsmässa."

Anne-Marie Karlsson, DN"Katarina Genar lyckas tillföra detta slitna ämne något nytt /.../ och knyter den till ett drag av mystik, en olöst gåta."

YING TOIJER-NILSSON/SvD

"Boken är välskriven och det rikt varierade språket växlar med åldern på dem som pratar. /.../ En poetisk ton vilar över berättelsen och den hänger samman med en vals av Erik Satie, vars spröda toner har stor betydelse för händelseutvecklingen."

YING TOIJER-NILSSON/SvD

"Det vilar en suggestiv och lagom spöklik stämning över Katarina Genars utmärkta debut, som får mig att associera till Maria Gripes fantastiska ungdomsböcker."

Ann-Mari Tammerman, Upsala Nya Tidning

"Jag tycker att allt som händer i boken är lätt att leva sig in i.

Gustav Pettersson, 10 ÅR, Skaraborgs Allehanda"

Juryn för Hans Petersons stipendiefond har beslutat att tilldela Katarina Genar, 2011 års stipendium, för hennes senaste bok Pensionat Vidablicks Gåta, med motiveringen ”att både innehåll och språk flödar av en lekfull gåtfullhet som berör och är oförglömlig”.

Östgöta Correspondenten

"Det är mjukt och fint berättat, sommarlovsluftigt och lagom gåtfullt. Nutiden i form av bortresta kamrater och föräldrar i karriären tränger sig på och förankrar historien i en igenkännlig vardag."

Hervor Svenonius/Ulla Wentzel, Värmlands Folkblad

”Väldigt fin bok"

Magnus Utvik i Svt:s Gomorron Sverige

"Pensionat Vidablicks gåta är en härlig förening av mystik och realism, där små pusselbitar gradvis vidgar vägen, men hela tiden lämnar plats åt läsarens fantasi /.../ kärnkaraktärerna är livfulla och gåtfullheten ofrånkomligt magnetisk.

Jonna Fries/Smålandsposten

"Berättelsen är lagom spännande för barn i tio årsåldern, för vilka det ofta är svårt att hitta riktigt bra böcker /.../ Historien löper fram lika smidigt som katten, och personerna tecknas med snabba penseldrag. De livsöden som skildras fängslar just genom sina gåtfullheter. Det finns utrymme för läsarens fantasi och medskapande." SvD/Lena Kåreland

"Det här är en spännande vardagsberättelse med övernaturliga inslag. Romanfigurerna levandegörs på ett intresseväckande sätt och miljön växer gradvis fram för den inre blicken hos läsaren /.../ en lättläst, intresseväckande och välskriven bok /.../ som berör."

Liselotte Stöby Ingvarsson/BTJ-häfte 111105"Det är en fin historia, luftigt sommarromantisk /.../ en så lyckad mix av fridfullt mysterium och grå vardag. Men det är glädjande att Genar lämnar ett styrkebesked som barnboksförfattare."

Cecilia Lindemalm/Södermanlands nyheter

"Vardaglig, gåtfull och lätt att tycka om /.../ somligt förblir höljt i mystik, överlämnas åt läsaren att grunna över. Med all rätt: allt går faktiskt inte att förklara." Margareta Wiman/Östgöta Correspondenten

Visa mer

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2012-09-17 Genre: Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Illustratör: Lina Bodén Originalutgåvans utgivningsår: 2012 Formgivare: Fredrika Siwe Platser: kyrkogårdar Serie: Bortom tid och rum Thema-kod: Skönlitteratur barn och ungdom: modern och samtida Antal sidor: 108 Mått: 156 x 217 x 12 mm Vikt: 296 g Format (utgivningsdatum): Kartonnage, 9789163872136 (2012-09-03); E-bok, epub2, 9789163874666 (2012-09-03); Ljudbok, digital, 9789176512388 (2016-03-07)

Boken ingår i serien Bortom tid och rum

Fler böcker av författaren

Den magiska kappan

Författare: Katarina Genar
Illustratör: Lina Bodén
Köp boken
Lyssna på boken Provläs

Utgivningsdag: 2012-09-03
Recensionsdag: 2012-09-17

Mediakontakt: Tove Kullenberg

På sin 11-årsdag får Livia den finaste röda kappa hon kan tänka sig. Att den är begagnad syns knappt. Men vem kan ha ägt kappan före henne? Tanken släpper inte taget. Mystiskt spännande, tät och suggestiv barnroman i bästa Maria Gripe-stil av kritikerrosade Katarina Genar.

Livia kan inte skiljas från sin nya kappa. Så fort hon tar den på sig känner hon att det är något speciellt med den, så i dag har hon den även i skolan trots att den nästan är för fin. Det är ju ändå hennes födelsedag! Och hon bara måste visa den för sin kompis Klara. Men Klara tycker att kappan är stickig och obehaglig. Livia blir ledsen – sedan Klara flyttade är allt så annorlunda mellan dem. Förut, när de bodde grannar, var de bästisar och tyckte alltid lika. Men nu ses de nästan bara i skolan. På vägen hem känner Livia sig ensam och utan att hon riktigt vet hur det går till tar hon en ny väg, över kyrkogården. Plötsligt står hon framför en liten grå gravsten. Den tillhör Elin. Elin som blev 11 år.

" ... här ryms inte bara en utan två världar, inte bara ett nu utan också ett då /.../ Utan att göra avkall på någonting har hon effektivt och okonstlat skrivit en spännande, gripande och mänsklig berättelse. Elins dagboksanteckningar fyller inte ens 20 sidor totalt, men ändå finns här ett helt livsöde."
Åsa Warnqvist, SvD

"Katarina Genars tredje bok är hennes allra bästa. I den gåtfullt suggestiva berättelsen Den magiska kappan (BonnierCarlsen) är det en röd secondhandkappa – Livias elvaårspesent från kärleksfulla föräldrar – som får agera trollstav, magiskt äpple eller slumpens hantlangare /.../ Kan en kappa vara besjälad?"
Lena Kjersén Edman, Västerbottens-Kuriren

"Med ”Den magiska kappan” skapar Katarina Genar ytterligare en gåtfull värld där det mystiska blandas med det helt vanliga och vänliga. Boken är en riktig bladvändare och det är både spännande och mysigt att vistas i Livias värld. Parallellt med den nutida berättelsen /.../ Katarina Genars språk har en alldeles egen ton, och hon lyckas med konststycket att skapa en spännande historia utan att göra avkall på vare sig gestaltning eller existentiell tyngd.
Marie Pettersson, Landskrona Posten

"Katarina Genar skriver underbara romaner med mystiska inslag för åldern 9–12 år. Den magiska kappan handlar om Livia som får en vacker röd kappa på 11-årsdagen. Så fort kappan kommer i hennes ägo börjar märkliga saker hända."
Annelie Henrysson, Karlshamns Allehanda

"Som mys-rys för unga läsare är denna bok perfekt."
Belinda Graham, Tidningen Kulturen

"Denna bok är gripande och fylld med spännande och mysig text. De 108 sidorna hade gärna fått vara fler."
Linnea Lundqvist 12 år, KP

" ... vi dras in i en berättelse som är både spännande och kuslig men framförallt väldigt varm /.../ Bokens författare, Katarina Genar, har också skrivit Pensionat Vidablicks gåta som röstades fram som 2011 års bästa bok av eleverna på Rödseskolan i Oskarshamn."
http://boktradet.blogspot.se/2012/10/den-magiska-kappan.html?m=1

"Katarina Genar har fått mycket uppmärksamhet för sina två tidigare böcker. Hon har jämförts med Maria Gripe och den jämförelsen passar även Den magiska kappan. Katarina Genar har ett vackert språk som lämpar sig för magi. Hon mejslar fram sina karaktärer och miljöer på ett stämningsskapande sätt /.../ Författaren lyckas knyta ihop berättelsen på ett trovärdigt sätt när hon skapar ett möte mellan Livia och en gammal man som har viktiga saker att berätta för henne. Lina Bodén har gjort en suggestiv omslagsbild i djuprött."
Christina Wedenmark, BTJ-häftet 1211

"Den här boken hade jag älskat när jag var 10-12 år, speciellt känslan av mystik när då- och nutid möts."
Cecilia Nilsson, Trelleborgs Allehanda

"Precis den här sortens stämningsfulla och mystiska böcker älskade jag när jag var i 11-årsåldern."

Bibliotekarien Malin Skön tipsar i Helsingborgs Dagblad 

"Katarina Genars tredje bok är hennes allra bästa. I den gåtfullt suggestiva berättelsen Den magiska kappan (BonnierCarlsen) är det en röd secondhandkappa – Livias elvaårspesent från kärleksfulla föräldrar – som får agera trollstav, magiskt äpple eller slumpens hantlangare /.../ Kan en kappa vara besjälad?"

Lena Kjersén Edman, Västerbottens-Kuriren

"Katarina Genars bok har sin egen stillsamma spänning, som inte är beroende

av några stora överraskningar. I maklig takt traskar den vidare mot det väntade slutet. Vägen dit är bitterljuvt sorglig, med tankeväckande paralleller till en tid då elvaåriga flickor ibland levde helt andra, långt dystrare liv än i dag. Berättelsen är enkel, liksom Katarina Genars chosefria språk, men budskapet, om samhörigheten mellan människor i olika generationer och med olika livsvillkor, hör till dem som tål att upprepas."

Maria Store, Södermanlands Nyheter

"För yngre läsare t.ex. lågstadiet eller kanske i mellanstadiet, kommer Den magiska kappan att vara en helt magisk bok /.../ Som mys-rys för unga läsare är denna bok perfekt, bra beskrivningar av allt från ljusbad och choklad med ostmacka till kondisfikande och den övergivna graven som tillhört Elin, 11 år/.../En bok ska inte bara vara bra att läsa utan också skön att hålla i och vacker att se på, och den här boken har allt.

Belinda Graham, Tidningen Kulturen

"En gnistrande saga fylld av spänning och magi."

Maria Redström Norrman, Varbergsposten

"Katarina Genar har skrivit tre böcker. Den senaste heter ”Den magiska kappan”. Gemensamt för hennes böcker är samtalen mellan yngre och äldre och att hon väver samman dåtid och nutid."

Ingrid Johansson-Hjortvid, Västerviks-Tidningen

"Genar skriver en förunderligt självklar och rak text, med texten påminner ändå om Maria Gripes universum, där vardagen innehåller öppningar mot det magiska och där sedan länge döda personer kan göra sig påminda."

Cecilia Lindemalm, Södermanlands Nyheter"

Jag tycker om Katarina Genars tidigare böcker men jag tycker allra bäst om Den magiska kappan! En bok att njuta av när man är i elvaårsåldern!"

http://biblioteksbubbel.blogspot.se/2012/10/den-magiska-kappan.html?m=1

"I Genars böcker är det en speciell stämning. Man känner att vad som helst är möjligt, att gångna tider finns kvar i tingen och husen omkring oss och att man kan lyssna på gamla minnen om man bara stannar upp och lyssnar ordentligt. Visst anas spöken (som när huvudpersonen i inledningen på Den magiska kappan drömmer om en blek flicka hon möter i dimmigt mörker) - men det blir aldrig läskigt. Mer som ett sätt att se igenom tiden till gångna tider. Man blir mycket påmind om Maria Gripes böcker när man läser Katarina Genar. Det är lite av samma stämning. Men jag tycker att Genars böcker är mer lättillgängliga än Gripes."

http://carolinalandin.blogspot.se/2012/10/den-magiska-kappan.html?m=1

"En suggestiv berättelse där fantasi och verklighet vävs samman till en fantastisk historia." Helena Ekberg Sjöstedt, BTJ-häftet"Språket är enkelt, sparsmakat, ibland poetiskt och flyter lätt som ett vårregn." Helena Ekberg Sjöstedt, BTJ-häftet

"Denna kärleksfulla och varma berättelse om Henrietta är en stark debut och jag ser fram emot fler böcker av Katarina Genar!" Helena Ekberg Sjöstedt, BTJ-häftet

"Fint berättat, i Maria Gripes anda, av debuterande Katarina Genar."

Staffan Engstrand, Nerikes Allehanda

"Det finns ett finstämt och tidlöst vemod över berättelsen om flickan Henrietta och hennes ensamhet som är lätt att tycka om. Hemtrevligt vardaglig, aldrig inställsam. Gåtfull och rätt sorgsen; fylld av saknad – och hemlig tröst. Jag ser fram emot nästa bok av debutanten Katarina Genar."

Margareta Wiman, Östgöta Correspondenten

"Katarina Genars språk flyter enkelt och självklart i ett nästan poetiskt tonläge. Porträttet av Henrietta är skarpt och levande /.../ en väl avrundad hjältesaga om barnet som ordnar allt, samtidigt som hon trösterikt skildrar samma barns förmåga att på egen hand bearbeta sin sorg över föräldrarnas skilsmässa."

Anne-Marie Karlsson, DN"Katarina Genar lyckas tillföra detta slitna ämne något nytt /.../ och knyter den till ett drag av mystik, en olöst gåta."

YING TOIJER-NILSSON/SvD

"Boken är välskriven och det rikt varierade språket växlar med åldern på dem som pratar. /.../ En poetisk ton vilar över berättelsen och den hänger samman med en vals av Erik Satie, vars spröda toner har stor betydelse för händelseutvecklingen."

YING TOIJER-NILSSON/SvD

"Det vilar en suggestiv och lagom spöklik stämning över Katarina Genars utmärkta debut, som får mig att associera till Maria Gripes fantastiska ungdomsböcker."

Ann-Mari Tammerman, Upsala Nya Tidning

"Jag tycker att allt som händer i boken är lätt att leva sig in i.

Gustav Pettersson, 10 ÅR, Skaraborgs Allehanda"

Juryn för Hans Petersons stipendiefond har beslutat att tilldela Katarina Genar, 2011 års stipendium, för hennes senaste bok Pensionat Vidablicks Gåta, med motiveringen ”att både innehåll och språk flödar av en lekfull gåtfullhet som berör och är oförglömlig”.

Östgöta Correspondenten

"Det är mjukt och fint berättat, sommarlovsluftigt och lagom gåtfullt. Nutiden i form av bortresta kamrater och föräldrar i karriären tränger sig på och förankrar historien i en igenkännlig vardag."

Hervor Svenonius/Ulla Wentzel, Värmlands Folkblad

”Väldigt fin bok"

Magnus Utvik i Svt:s Gomorron Sverige

"Pensionat Vidablicks gåta är en härlig förening av mystik och realism, där små pusselbitar gradvis vidgar vägen, men hela tiden lämnar plats åt läsarens fantasi /.../ kärnkaraktärerna är livfulla och gåtfullheten ofrånkomligt magnetisk.

Jonna Fries/Smålandsposten

"Berättelsen är lagom spännande för barn i tio årsåldern, för vilka det ofta är svårt att hitta riktigt bra böcker /.../ Historien löper fram lika smidigt som katten, och personerna tecknas med snabba penseldrag. De livsöden som skildras fängslar just genom sina gåtfullheter. Det finns utrymme för läsarens fantasi och medskapande." SvD/Lena Kåreland

"Det här är en spännande vardagsberättelse med övernaturliga inslag. Romanfigurerna levandegörs på ett intresseväckande sätt och miljön växer gradvis fram för den inre blicken hos läsaren /.../ en lättläst, intresseväckande och välskriven bok /.../ som berör."

Liselotte Stöby Ingvarsson/BTJ-häfte 111105"Det är en fin historia, luftigt sommarromantisk /.../ en så lyckad mix av fridfullt mysterium och grå vardag. Men det är glädjande att Genar lämnar ett styrkebesked som barnboksförfattare."

Cecilia Lindemalm/Södermanlands nyheter

"Vardaglig, gåtfull och lätt att tycka om /.../ somligt förblir höljt i mystik, överlämnas åt läsaren att grunna över. Med all rätt: allt går faktiskt inte att förklara." Margareta Wiman/Östgöta Correspondenten

Visa mer

Ladda ner 3D-omslag

Ladda ner foton av författaren

Ladda ner foton av illustratören

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2012-09-17 Genre: Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Illustratör: Lina Bodén Originalutgåvans utgivningsår: 2012 Formgivare: Fredrika Siwe Platser: kyrkogårdar Serie: Bortom tid och rum Thema-kod: Skönlitteratur barn och ungdom: modern och samtida Antal sidor: 108 Mått: 156 x 217 x 12 mm Vikt: 296 g Format (utgivningsdatum): Kartonnage, 9789163872136 (2012-09-03); E-bok, epub2, 9789163874666 (2012-09-03); Ljudbok, digital, 9789176512388 (2016-03-07)

Boken ingår i serien Bortom tid och rum

Fler böcker av författaren

Sök bland våra böcker och författare

Sök bland våra böcker, författare och illustratörer