Musiktävling

Musiktävling! Gör din egen LasseMaja-låt

I den senaste boken om LasseMajas detektivbyrå: Musikmysteriet, samlas hela Valleby för att se det berömda dansbandet Errols som är på turné genom staden. Errol Wiiking är bandets keyboardist och låtskrivare. Mest känd är han för sin mega-hit När måsarna sover. Det är en riktig publikfavorit och Errol börjar ärligt talat bli lite trött på att spela den. Därför skulle han behöva inspiration till en ny mega-hit!

Hjälp Errol genom att hitta på texten till hans nya mega-hit! Till din hjälp har programledaren, skådespelaren, musikern och dansbandsfantasten Yankho Kamwendo tagit fram en melodislinga:

Skriv en text som du tycker passar till melodin. Skicka in den till tävlingen. Det vinnande bidraget sjungs in av Yankho och sätts ihop med musiken till en hel låt!

Gör så här för att delta i tävlingen:

  • Hitta på och skriv en egen låttext till melodin i youtube-filmen ovan. Du kan skriva en egen text, eller tillsammans med kompisar.
  • Skicka in texten till musiktavling@bonnierforlagen.se senast den 24 januari. Ange en vuxens kontaktuppgifter (namn och mailadress). Kontaktuppgifterna kommer endast att användas för kommunikation kring tävlingen. Efter tävlingens slut raderas de.

Är du lärare? Det går utmärkt att delta i tävlingen med din klass, antingen med en låt som klassen gjort tillsammans, eller skicka in flera bidrag som klassen gjort i smågrupper eller på egen hand.

Vad vinner man?

  • Första pris: Den vinnande texten sjungs in av Yankho Kamwendo och sätts ihop med musik till en hel låt! Vinnaren får även biobiljetter för en hel klass (max 30 personer).
  • Andra pris: Ett bokpaket med alla LasseMaja-mysterierna samt en helårsprenumeration på LasseMajas serietidning från Egmont.
  • Tredje – femte pris: En helårsprenumeration på LasseMajas serietidning från Egmont.

Viktigt att veta!

  • Yankho kan komma att göra mindre ändringar i det vinnande bidraget för att få ihop det till en bra helhet.
  • När du skickar in din låttext ger du också ditt medgivande till att texten tonsätts och bildsätts och att låten fritt får spelas upp i Bonnierförlagens, LasseMajas detektivbyrås och Yankho Kamwendos sociala mediekanaler och hemsidor. Ingen ersättning betalas för sådan användning.