Musiktävling

Musiktävling! Gör din egen LasseMaja-låt

I den senaste boken om LasseMajas detektivbyrå: Musikmysteriet, samlas hela Valleby för att se det berömda dansbandet Errols som är på turné genom staden. Errol Wiiking är bandets keyboardist och låtskrivare. Mest känd är han för sin mega-hit När måsarna sover. Det är en riktig publikfavorit och Errol börjar ärligt talat bli lite trött på att spela den. Därför skulle han behöva inspiration till en ny mega-hit!

Gör så här för att hjälpa Errol samt delta i tävlingen:

Gör så här för att hjälpa Errol samt delta i tävlingen:

  1. Hitta på och skriv en egen låttext.
  2. Skicka in texten till musiktavling@bonnierforlagen.se senast den 24 januari.

Du kan göra en egen låt, eller tillsammans med kompisar. Låten får vara hur kort eller lång du/ni vill.

Är du lärare? Det går utmärkt att delta i tävlingen med din klass, antingen med en låt som klassen gjort tillsammans, eller skicka in flera bidrag som klassen gjort i smågrupper eller på egen hand.

Vad vinner man?

  • Första pris: biobiljetter för en hel klass (max 30 personer). Vinnaren får dessutom sin låt tonsatt. Om vinnaren tillåter läggs låten upp i Bonnier Carlsens och LasseMaja detektivbyrås sociala medier.
  • Andra pris: Ett bokpaket med alla LasseMaja-mysterierna samt en helårsprenumeration på LasseMajas serietidning från Egmont.
  • Tredje – femte pris: En helårsprenumeration på LasseMajas serietidning från Egmont.
För musiknörden!

För musiknörden!

För att delta i tävlingen räcker det med att skriva en låttext och skicka in den enligt ovan. Men du som vill utmana dig själv lite mer – testa bandlab! Där kan du göra egen musik och spela in egna låtar.

Testa bandlab!